U kojem su prisustvovali mnogi zaljubljenici u ovaj sport kao i ostali gledatelji koji su željeli pomoći našim Vukovarcima kupnjom ulaznica i suvenira namijenjenih pomoći radu udruge Svetog Vinka Paulskog koja brine o obiteljima slabijeg imovinskog stanja i obiteljima s više djece na području Vukovara. Uvod u glavnu utakmicu večeri bio je susret mlađih kategorija vukovarskih klubova Vukovar 91, Radničkog (Borovo) i Dinama. Potezi mališana izazivali su ovacije tribina koje su znale nagraditi trud i zalaganje najmlađih i time im dati dodatan poticaj u bavljenju futsalom i sportom općenito.

Glavni spektakl večeri priredile su nam momčadi Dinama i Nordic Starsa sastavljenih od reprezentativaca skandinavskih zemalja. Prije samog početka utakmice igrači obje momčadi napravili su zajedničku fotografiju ispod navijačke tribine. U izrazito napetoj i kvalitetnoj utakmici pobjedu su odnijeli gosti rezultatom 6:4 (2:3). Utakmica bez pretjeranog rezultatskog značaja ponudila nam je pregršt dobrih poteza i akcija, te još jednom pokazala kako zanimanje za futsal nije samo trend već sport koji dobiva sve više poklonika među navijačima. Pogotke za goste postigli su Čistjakovs, Mostrios, Avanesovs, Mikko Kytolo, Jukka Kytolo te u samoj završnici utakmice vratar Savolainen koji je sjajno pogodio preko cijelog terena za potvrdu pobjede naših gostiju. Za Dinamo su se u strijelce upisali Antonio Franja, Nikola Grgić, Ivan Zorić i Tomo Šokota. Na tribinama je vladala već dobro poznata atmosfera koja je kulminirala početkom drugog djela kada je cijela dvorana u jedan glas otpjevala pjesmu „Moja domovina“. Ta je pjesma obilježila cijelo drugo poluvrijeme odajući čast Gradu Heroju i pokazujući još jednom kako Dinamo i Dinamovci nikada neće zaboraviti žrtvu i patnju koji je taj grad podnio za cijelu Hrvatsku.

Nakon utakmice igrači Nordic Starsa pljeskom su pozdravili navijače zahvaljujući im za atmosferu kojoj se vjerojatno ni oni sami nisu nadali. Jedan od najponosnijih sigurno je bio trener gostiju Mićo Martić, koji se trenutno nalazi na privremenom radu u Finskoj gdje obavlja dužnost izbornika njihove futsal reprezentacije:

– Ovo je prava promocija futsala. Bila je ovo fantastična utakmica, prava prvenstvena bez obzira na revijalni karakter. Zadovoljan sam igrom svoje momčadi, kao i Dinama koji se pokazao kao jedna izrazito kvalitetna momčad.
Možemo li Vas u budućnosti opet očekivati kao naše goste?

– Svakako. Rado ćemo se uvijek odazvati kao gosti ovakvim akcijama, iako moram reći kako se ja ovdje osjećam više kao domaćin nego kao gost.

Svoje dojmove s nama je podijelio i kapetan Dinama, Matija Đulvat.

– Odlična utakmica u kojoj su igrači Nordic Starsa pokazali da su izrazito dobra i organizirana momčad. Bilo je i više nego očito da smo mi sezonu završili protiv Alumnusa, te nismo ni imali prevelike šanse protiv fantastičnih gostiju. Atmosfera je bila fantastična i iznimno mi je drago da je ova humanitarna akcija napravljena za Vukovar i nadam se kako će se prikupljeni iznos zaista pomoći Vukovarcima, što je ujedno i najvažnije iz cijelog ovog spektakla.

Vedran Škorić imao je priliku igrati s nekim od najboljih europskih futsal igrača. Nije djelovao previše razočarano, revijalni karakter utakmice utjecao je na raspoloženje nakon prvog poraza u sezoni.

– Ostali smo pomalo iznenađeni jer nismo znali u kakvom sastavu će gosti nastupiti. Radi se o izrazito brzim i neugodnim igračima za koje je igrala prva četvorka Finske reprezentacije što dovoljno govori o kvaliteti njihovog sastava. Prvo poluvrijeme odigrali smo prilično revijalno, bez ijednog kontakta i to se naravno moralo odraziti na rezultat. U nastavku smo postali malo agresivniji i na kraju došli u priliku zakomplicirati ishod utakmice, ali moramo priznati kako je bolja momčad na kraju ipak pobijedila.

Ovim putem želimo se zahvaliti svim našim sponzorima koji su omogućili ovu humanitarnu akciju, a posebna zahvala Pivnici Medvedgrad koja je organizirala večeru za naše goste iz momčadi Nordic Starsa kao i tvrtki VM2 koja je donirala majice i lunch pakete za malene Vukovarce i njihovu pratnju.

Također želimo istaknuti kako je prodano oko 2000 karata za sinoćnji spektakl, te će se nakon odbijanja troškova utakmice i zbrajanja prihoda od prodanih razglednica udruzi Svetog Vinka Paulskog iz Vukovara uplatiti iznos od 50 000 kuna. Napominjemo kako će razglednice za pomoć Udruzi i dalje biti moguće kupiti na adresi Ilica 37 (KND BBB) i time pomoći onima kojima je naša pomoć najpotrebnija.