Idući Dinamov protivnik, s kojim u petak (20 sati) u drugom kolu aktualne sezone igramo u Domu sportova II, je dubrovački Square, momčad koja je posljednje dvije sezone igrala polufinale prvenstva i bila jedan od najužih kandidata za naslov prvaka države.

Gospari su u novu sezonu ušli kao najveća nepoznanica lige. Dok su u prošlim sezonama bili prepuni stalnih i povremenih hrvatskih reprezentativaca (Maro Đuraš, Ante Daničić, Blago Gašpar, Zoran Primić) te jakih internacionalaca kao što su Pele, Bruninho, Keko (Brazil), Adrian Micevski (Makedonija), Lozano (Španjolska), Mirko Hrkač (BiH) od svih tih imena u klubu je ostao samo našim navijačima dobro poznati vratar Primić.

Square Dubrovnik su posljednje dvije sezone vodila dva perspektivna hrvatska trenera Antun Bačić (aktualni trener Splita) i Frane Despotović koji je ovog ljeta prešao u talijansku Mantovu te je sa sobom, osim ranije spomenutih Daničića, Hrkača i Gašpara, iz Dubrovnika poveo talentiranog Marka Kuraju, Josipa Sutona iz Vrgorca te vratara Juhu-Mattija  Savolainena iz Crnice.

Square Dubrovnik – borba za ostanak ili “pila naopako”?

Trenersku palicu preuzeo je Hans Matić, dugogodišnji trener vratara.

“Od kada sam u klubu uvijek sam surađivao s prvim trenerima. Sad ću se ja potruditi malo više s prvom momčadi. Probat ćemo odraditi sve korektno, borit ćemo se za naš prostor na tablici. Borit ćemo se, pokušat ćemo se stabilizirati ove sezone te da sljedeću sezonu dočekamo s momčadi koja će se samo nadopunjavati. Osobno bih volio ove sezone da uprava i svi izdržimo do kraja te da ostanemo u 1. HMNL. Da se izborimo za play-off te da konkuriramo te svakome  ‘pravimo problem’“, rekao je Matić za službenu stranicu dubrovačkog kluba.

Uz Primića, u klubu je ostao i drugi golman Alen Turuk, kao i kapetan Hrvoje Cvjetković. U klub se vratio iskusni Gordan Duvančić, a stigao je i reprezentativac Crne Gore Luka Vuletić.

Ostatak kadra? Sve mladi i još nedokazani igrači među kojima ima velikih talenata. Kao najperspektivnije od njih Gospari apostrofiraju Harona Džankovića, Antonia Konsua i Josipa Nebergoja.

„Protekle dvije sezone ambicije kluba su bile borba za trofeje, ali nažalost ove godine cilj je prvenstveno osigurati ostanak u ligi.“, riječi su kapetana momčadi Cvjetkovića u intervjuu za CroFutsal.

Jesu li izjave trenera Matića i kapetana Cvjetkovića „pila naopako“ ne znamo, no Square je u prvom kolu ovogodišnjeg prvenstva na domaćem terenu s 3:1 svladao pojačani i uvijek neugodni Universitas.

U prošloj sezoni 1:1

Prošle sezone sa Squareom smo se također susreli u drugom kolu prvenstva u Dvojci Doma sportova. Dubrovčani su tada upisali za sada jedinu pobjedu u Zagrebu (3:4), no uspjeli smo im se revanširati na proljeće kada smo u Dubrovniku slavili s 3:1.

Sve u svemu, u petak nas očekuje mlada, motivirana i nepoznata momčad. Ne trebamo bježati od uloge favorita, ali naši igrači svjesni su ozbiljnosti mladog protivnika i opasnosti koja stiže sa samoga juga Hrvatske.

Dinamo – to si ti!

> Kupi godišnju ulaznicu