Natjecateljska sezona je završila, što ne znači da je gotovo i s našim aktivnostima. Prije odlaska na godišnji odmor čeka nas još dosta toga, prije svega Dinamov pub kviz koji će se ove nedjelje (19.05.), održati u Caffeu Ravnice nakon Memorijalnog turnira „Za sve one kojih nema“ (Kušlanova gimnazija), dok krajem svibnja započinje treće izdanje Trofeja Dinamo. O ostalim aktivnostima više ćemo u narednim tjednima….

Što se naše seniorske momčadi tiče, dok čekamo nove izazove (kao i na kraju svake polusezone) okrećemo se statističkoj analizi prošle sezone. Ako je gledamo isključivo rezultatski, sezona je bila jednaka prethodnim trima budući da smo zapeli u polufinalu prvenstva.

No, sa statističke strane, ona je bila lošija nego prethodne, što ide uz bok tezi da smo ove sezone gledali jedno od najizjednačenijih prvenstava u povijesti.

Tako smo  ove sezone odigrali 28 utakmica, upisali smo 14 pobjeda, pet remija i devet poraza, što znači da smo slavili u 50 posto utakmica.

Samo usporedbe radi, prošle godine smo u 28 utakmica imali 21 pobjedu (75%), godinu ranije odigrali smo 31 utakmicu (zbog Regionalnog kupa) i imali 24 pobjede (77.4%), a prvu godinu u prvoj ligi 18 pobjeda u 30 utakmica (60%).

Što se gol-razlike tiče, zabili smo 96, a primili 79 pogodaka, što iznosi 3.4 postignutih i 2.8 primljenih pogodaka po utakmici (prethodne dvije sezone postizali smo prosječno 4.5 pogodaka po utakmici, a primali 2.2.).

Najbolji strijelac sezone bio je Kristian Čekol s 21 pogotkom od kojih je 20 zabio u prvenstvu i jedan u kupu. Hrvoje Penava i Davor Kanjuh zabili su 15, a Vedran Matošević 14 (jedan u kupu). Slijede ih Jakov Grcić s 9, Vito Gagulić i Mihovil Prgomet zabili su 6, Matija Rajh, Ivan Šulentić i Danijel Dekanić 2, Matija Đulvat i Mateo Mužar 1, a dva pogotka zabila su nam i suparnički igrači (autogolovi).

Što se tiče natječaja za Karlovačko igrača sezone, na čelu ljestvice nalaze se dva igrača s istim brojem titula za Karlovačko igrača utakmice te će o najboljem pojedincu ove sezone odlučivati repasaž…