Završetkom sezone 2019/20, tradicionalno donosimo statistički prikaz iste…

U svih pet sezona od kada se natječemo u prvoj ligi, sezonu smo završili u polufinalu prvenstva. Jednom smo regularni dio završili na drugom mjestu, tri puta (uključujući i ove sezone) na trećem i jednom na četvrtom.

Iako u ovih pet godina nismo napravili potrebni i toliko željeni iskorak, potvrdili smo da smo najkonstantnija momčad u državi.

Najkonstantnija ekipa uz nas je Novo Vrijeme Apfel koje je u tom periodu igralo četiri polufinala (dva naslova) uz jedno 10. mjesto.

Split je u istom razmaku odigrao tri polufinala te na kraju sva tri puta izgubio u finalu. Jednom su ispali u četvrtfinalu, a ove sezone i iz lige.

Vrgorac, Square i Nacional su u istom periodu dva puta igrali polufinale. Vrgorac je jednom igrao finale, Nacional je oba puta osvojio naslov, ali ne postoji već dvije godine. Crnica i Olmissum su u zadnjih pet sezona igrali jedno polufinale (čestitamo Olmissumu na naslovu).

Dinamo je svih pet godina zadržao razinu i kontinuitet kojeg smo ove sezone ostvarili nakon slabe jeseni i jako dobrog proljeća.

Statistički rezime sezone 2019/20

U 22 utakmice aktualne sezone, Dinamo je upisao 11 pobjeda, 5 remija i 6 poraza, što daje postotak od 50% pobjeda. Ovaj rezultat je jednak prošlosezonskom, kada smo u 28 utakmica upisali 14 pobjeda, 5 remija i 9 poraza, što također iznosi 50% pobjeda (najbolji postotak pobjeda – 77.4 – imali smo u sezoni 2016/17).

Razlika u odnosu na prošlu sezonu, kada smo imali gol razliku 96:79, je broj postignutih i zabijenih pogodaka. Zabili smo ih 67 (prosjek od 3% po utakmici), a primili 50 (2.3% po utakmici) čime je ostvaren drugi najbolji rezultat po obrambenom učinku (najmanje golova primali smo u sezoni 2016/17 – 2.1 po utakmici).

Najbolji strijelac kluba u ovoj sezoni je Kristian Čekol koji je poentirao 16 puta, od čega svaki put u prvenstvu. Na drugom mjestu ljestvice strijelaca je Kristijan Grbeša, koji je u svega devet utakmica zabio 8 pogodaka i zamalo uhvatio prosjek od gola po utakmici.

Treće mjesto dijele Mihovil Prgomet i Davor Kanjuh, oba sa sedam pogodaka. Zanimljivo, Kanjuh je sve svoje pogotke zabio u prvom dijelu sezone, dok se u nastavku usmjerio na asistencije i samo na proljeće ih prikupio 10 (ukupno 15).

U top 5 strijelaca ulazi i Robert Grbić sa šest pogodaka, a pravo osvježenje je Jakov Mudronja koji se kasnije priključio prvoj ekipi i, s obzirom na to da je dojučerašnji junior, zabio respektabilnih pet pogodaka. Još jedan „junior“ Mateo Mužar zabio je četiri kao i Ivan Šulentić, a jedan pogodak manje zabio je znameniti autogol.

Hrvoje Penava i Vito Gagulić zabili su dva, a po jednom su se u listu strijelaca upisali Josip Grubeša te dva vratara – Mario Herceg i Karlo Maloševac!

Davor Kanjuh – kralj asistencija!

Kada je riječ o asistentima, apsolutni kralj asistencija je Davor Kanjuh koji ih je upisao 15, od čega čak 10 u proljetnom dijelu sezone.

A, kada smo kod proljeća, postoji velika razlika u statistici između jesenskog i proljetnog dijela sezone. Jesen je tako završena s 4 pobjede u 11 utakmica (36% pobjeda), a proljeće sa 7 pobjeda u isto toliko dvoboja (64%). Gol-razlika na jesen iznosila je 33-31, a na proljeće 37-19.

Najuvjerljivije pobjede bile su domaće 7:3 pobjede protiv Vrgorca i AFC Universitasa te 4:0 pobjeda protiv Crnice, dok je najteži poraz bio 2:5 u prvom prvenstvenom kolu protiv Novog Vremena.

Sveti dres u aktualnoj sezoni nosilo je 19 „Purgera“. Ivan Šulentić i Mateo Mužar upisali su svih 22 nastupa, dok su jednu utakmicu propustili Mihovil Prgomet, Robert Grbić, Karlo Maloševac i Vito Gagulić.

Statistički rezime sezone 2019/20

Statistički rezime sezone 2019/20

Velike pohvale idu našoj kondicijskoj trenerici Petri Mandić i fizioterapeutkinji Tini Krmpotić jer niti jedan igrač kluba u cijeloj sezoni nije duže izbivao s terena (da pokucamo tri puta).

Za Futsal Dinamo u ovoj sezoni debitirali su Mario Herceg, Robert Grbić, Jakov i Pave Mudronja, Josip Grubeša i juniorski golman Borna Kušlan, koji se tri puta našao u zapisniku, a protiv AFC Universitasa je dobio i pokoju minutu na terenu.

Poznat je i osvajač titule Poliklinika Milojević igrač sezone, no za njegovu objavu trebat ćete se strpjeti do utoraka…

REZIME

Kada rezimiramo cijelu sezonu, možemo reći da smo odigrali prilično lošu jesen i jako dobro proljeće. Nažalost, sezona je prekinuta u najgorem trenutku, kada smo bili u velikom naletu i kada se među našim navijačima stvarala blaga euforija.

Drugi hendikep nam je bio igranje u nastavku prvenstva bez najboljeg igrača s obzirom na to da su se utakmice igrale bez prisustva gledatelja.

Sve u svemu, možemo reći da smo napravili iskorak u odnosu na prošlu sezonu. U prvenstvu smo završili treći (prošle sezone četvrti) i bili smo puno konkurentniji za plasman u finale u odnosu na sezonu 2018./19. Također, u Kupu smo napravili korak više te smo ove sezone stigli do četvrtfinala u kojem nas je, nakon velike borbe, izbacio ovosezonski „krvnik“ Olmissum.

> Zahvala navijačima za kupnju virtualnih ulaznica

Dinamo – to si ti!