Koliki je problem graditi klub iz ljubavi i osjećaja zajedništva umjesto onog što nameću masovni mediji i potrošačka histerija znamo i sami u Futsal Dinamu. U vremenima smo u kojima je zajednički interes i ljubav prema sportu, klubu, zajednici ali i svom bližnjem maknut u stranu zbog brze zarade, reklame i interesa. Da ne pomislite kako se s ovim problemom susreće samo naš Dinamo, postoje primjeri po cijeloj Europi gdje se navijački klubovi nastali iz ljubavi, na razne načine pokušavaju zaustaviti u svom napredovanju i rastu. Jedan od tih primjera je i Austria Salzburg koju se upravo pokušava ugasiti kako ne bi postala konkurent izmišljenom Red Bullu koji je naslijedio onu staru Austriju bogate tradicije od 1933. Red Bull je jednostavno kupio Austriju, svu njenu povijest, tradiciju i godine i zamijenio ih svojim logom, godinom osnutka, bojom dresova  i nekom novom izmišljenom „ljubavlju“.

Navijači su 2005.godine nakon bezuspješne borbe protiv izmišljanja novog kluba osnovali novu SV Austriju Salzburg i krenuli iz najnižeg ranga natjecanja sedme austrijske lige, a već 2010. zaigrali su u trećoj ligi, da bi se ove godine natjecali u drugoj saveznoj ligi. Međutim tu počinju problemi. Kako bi ispunili uvjete za igranje u drugoj ligi prisiljeni su kreditirati izgradnju nove tribine i reflektora, još jednog genijalnog izuma onih koje tjera korist i novac. Kredit im je odobren, uvjete su ispunili, ali ih nakon toga počinju stiskati vjerovnici iza kojih vjerojatno stoji i izmišljeni Red Bull, naime eventualnim ulaskom u prvu ligu Austrija postaje konkurent izmišljenom klubu. Da novac nikada ne može biti iznad ljubavi navijači Austrije dokazuju i danas. Kako ne bi izgubili licencu na ovaj način krenuli su u skupljanje novca, a onda su uskočili i njemački klubovi poput Union Berlina i Münchena 1860 koji su im poklonili dio prihoda od prodanih ulaznica, još jednom dokazujući da interesi nemaju nikakve šanse pred navijačkom strasti.

Austrija će sigurno imati dug i uspješan život, to joj svi iz Futsal Dinama želimo, a njihov će primjer i nama biti na pomoći ako se i nad naš klub nadviju oni koji ne razumiju navijačku strast, zajedništvo i Ljubav.

Svi koji žele pomoći navijačkoj Austriji mogu saznati detalje na sljedećem linku: http://www.austria-salzburg.at/aktuelles/saveas/