Danas nas s početkom u 18 sati očekuje novi gradski derbi između Alumnusa i Futsal Dinama. Utakmica u Martinovki bit će susret starih poznanika, jer Dinamo u momčadi ima čak sedmoricu bivših igrača Alumnusa, dok će za domaćine zaigrati naš donedavni igrač Ivan Majić koji je već u prvom kolu pokazao kako će biti veliko pojačanje svoje nove momčadi.

Dinamo je na domaćem terenu otvorio prvenstvo remijem protiv pojačanog Novog Vremena (1:1), dok je Alumnus pomalo iznenađujuće slavio na gostovanju u Vrgorcu (6:4), protiv istoimenog domaćina. Bez obzira na bodovno stanje ove dvije momčadi, Dinamo će krenuti u utakmicu kao apsolutni favorit koji će željeti popraviti dojam iz susreta s Makaranima.

Alumnus i Futsal Dinamo do sada su se susreli četiri puta, a Dinamo je slavio u sva četiri susreta. Od toga su dva susreta odigrana u dvorani Martinovka. U četvrtfinalu regionalnog Kupa, Dinamo je slavio 3:1 pogotcima Perkovića, Pezelja i Ziberija, dok je u posljednjem kolu regularnog dijela prvenstva Dinamo bio još uvjerljiviji rezultatom 6:2.

Za najavu ove utakmice porazgovarali smo s jednim od legendarnih igrača Alumnusa, a sada udarnom iglom Futsal Dinama, Hrvojem Penavom.

"Sigurno nas u Martinovci očekuje iznimno teška utakmica, no niti je Alumnus postao pretendent na naslov nakon pobjede u Vrgorcu, niti smo mi potonuli nakon boda protiv Novog Vremena. Naravno da je hendikep što ćemo ponovno igrati bez kartoniranih i ozlijeđenih igrača, kojima se pridružio i naš vratar Škorić, no svejedno smatram da smo kvalitetnija momčad i da to moramo pokazati na terenu. Očekujem pravu prvenstvenu utakmicu i da pokažemo više od onoga što smo pokazali u Dvojci, posebice u obrani."

Još jedan igrač koji je svoju igračku afirmaciju doživio u Alumnusu, a danas će braniti boje Futsal Dinama je i Sadat Ziberi.

"Alumnus je u prošlom kolu ostvario za mnoge neočekivanu pobjedu i time su pokazali kako ih se ne smije podcijeniti. Trener Jakov Ungarov dobro je posložio momčad, ali bez obzira na sve očekujem našu prvu ovosezonsku pobjedu. Momčad Alumnusa relativno je mlada, s nekoliko iskusnijih igrača koji im daju dozu iskustva. Poznavajući većinu tih igrača, siguran sam kako se neće unaprijed predati i kako će dati sve od sebe da nam poremete planove. Martinovka je njihova utvrda i mnoge momčadi tu su teško dolazile do bodova. Ali kao što sam već rekao, pobjeda je jedino što nas iz ovog susreta zanima. Na treninzima se proteklog tjedna radilo jako dobro i spremni dočekujemo ovaj gradski derbi, u nadi kako će nas ovaj susret vratiti na pobjedničke staze."