Futsal Dinamo u petak s početkom u 20 sati igra prvenstvenu utakmicu protiv Vrgorca s kojim smo poravnati na prvenstvenoj ljestvici. O rezultatskoj važnosti ove utakmice ne trebamo previše pisati, Dinamo ide po tri boda na krilima naših navijača, predvođenih ekipom iz zapadnog dijela grada koji će kroz cijeli petak, uvjereni smo, biti sjajni domaćini navijačima iz ostalih dijelova grada i države.

Utakmica protiv Vrgorca igra se u dvorani Sutinska vrela, tamo gdje je sve nekako krenulo…

> Kupi ulaznice ONLINE i izbjegni gužvu na blagajnama

Dok je Šalata 2014. bila službeno predstavljanje našeg Kluba, revijalka i pravi festival dinamovštine, prva javnu utakmicu koja je imala rezultatski značaj odigrali smo krajem rujna u Sutinskim vrelima ili, kako bi jedan naš vjerni navijač i član nazvao tu dvoranu, „Šupici“.

Ta utakmica protiv Potpićana nije se igrala za nikakve bodove, igrala se u sklopu priprema za premijernu sezonu, ali je rezultat tog dvoboja bio itekako bitan. To je bila prva utakmica Kluba u kojoj smo išli na pobjedu, protiv bivšeg prvaka države i kluba koji je iste sezone s nama ušao u Prvu ligu.

Ta prva “natjecateljska” utakmica ponudila je plavi šou na tribinama, tehno party na poluvremenu utakmice, a onda i pravi šou na terenu. Potpićan je sredinom nastavka preokrenuo Dinamovo vodstvo i tada je krenulo, prvi puta u povijesti – istinsko guranje kluba prema rezultatu, prema golu. Dinamo je izjednačio, a onda, na krilima tog nevjerojatnog navijanja, umalo i pobijedio. To je ujedno bila jedna od najposjećenijih utakmica kluba u povijesti. Prva, prijateljska, ali itekako natjecateljska.

„Ikonski“ Marko Pavlović zabio je prvi gol za klub u jednoj rezultatski bitnoj utakmici, a isti igrač je dva tjedna kasnije zabio i prvi pogodak u službenoj utakmici, u 6:1 domaćoj pobjedi protiv Siscije…

U Sutinske smo se vratili u drugom prvenstvenom kolu, Tomislav Šokota je dva puta dovodio gostujući Dinamo u vodstvo, Antun Benko je dva puta izjednačio. Na kraju je utakmica protiv Kozakiva završila 2:2, baš kao i ona protiv Potpićana.

U trećem kolu upisana je i prva pobjeda u Sutinskim vrelima. Pred ispunjenim tribinama pala je Petrinjčica s 8:3. Nakon nje srušen je i Zagreb 92 (4:0), potom smo dobili Agram Extreme 4:3, a preko „Šupice“ plasirali smo se i u finale regionalnog kupa svladavši Kozakiv 3:1 (četvrtfinale)  i Rugvicu 8:2 (polufinale).

Lov na titulu nastavili smo u toj dvorani na samom zapadu Grada, prvo smo dobili Sisciju 11:1, a onda i Kozakiv 6:0.

Plasmanom u Ligu prvaka drugih liga, a potom i u 1.HMNL preselili smo se u veću i prije svega pristupačniju Dvojku, no u Sutinska se vraćamo u 9. kolu 1.HMNL kada smo prvi puta svladali Makarsko Novo Vrijeme Apfel. Na semaforu je pisalo 0:0 sve do 32. kada je Davor Kanjuh zabio prvi, a u zadnjoj minuti i posljednji pogodak na utakmici.

Do kraja sezone u Sutinskima smo još ugostili Square (3:0) i igrali četvrtfinale Kupa kojeg je organizirao Nacional. Split je u 10. vodio 4:0, a u 29. je na semaforu pisalo 4:4! No, Bijeli ipak uspijevaju zabiti dva gola, proći u polufinale i na kraju osvojiti kup.

Godinu kasnije u Podsusedu smo odigrali dvije utakmice. U 4. kolu kao gosti smo svladali „staru Uspinjaču“ s 3:2 , a onda smo u posljednjem kolu regularnog dijela ugostili Potpićan i svladali ga s 8:3, u utakmici u kojoj su Vito Gagulić i Vedran Matošević zabili hat-trick, a Antonijo Franja svoj posljednji pogodak u svetom dresu (na toj utakmici jedini pogodak za Dinamo zabio je i Luka Gašparinčić).

I tako dolazimo do posljednje pobjede u Sutinskim Vrelima. U dvoboju drugog kola sezone 2017./18 svladali smo prvi put Nacional (4:3) golom Kristijana Grbeše 12 sekundi prije kraja.

Zadnji put smo, pak, u Sutinskima igrali u prošloj sezoni, neposredno pred Valentinovo 2019., kada smo u osmini finala Kupa, unatoč vodstvu od 3:1 na kraju prvog dijela, izgubili od Uspinjače Gimke s 4:5.

U Podsused se tako vraćamo nakon više od godinu dana s ukupnim omjerom 12 pobjeda, 2 remija i 3 poraza, s time da u prvenstvima imamo omjer 10-1-0, a u službenim utakmicama 12-1-2. Ukupna gol-razlika je 79:38, od čega u službenim utakmicama 74:31.

Najbolji strijelac našeg kluba u dvorani Sutinska vrela je Tomislav Šokota s 8 pogodaka u službenim, odnosno 9 ako računamo i prijateljske utakmice. Zanimljivo, u Podsusedu su se u strijelce upisala čak 23 Dinamova igrača, a u „Šupici“ smo najmanje jednom igrali u svakoj sezoni od kada klub funkcionira prema članskom modelu.

Sutinska, drago nam je vidjeti vas opet!