Treću prvenstvenu utakmicu u nizu Dinamo je odigrao neriješeno. Nakon boda protiv Crnice i Osijeka, remizirali smo i s Vrgorcem u vrgoračkom Domu športova.

Utakmica je bila čvrsta, bez izrazitih šansi. Oba pogotka pala su u prvom dijelu, a u nastavku utakmice obje momčadi propustile su realizirati deseterac koji bi im, s obzirom na tijek utakmice, vjerojatno donio pobjedu.

Prvih 13 minuta utakmice bilo je klasično „odmjeravanje snaga“. Igralo se izjednačeno, bez izrazitih šansi. Domaćini su u dva navrata zaprijetili preko lijeve strane, no Mario Herceg je bio siguran. U 14. minuti kreće Dinamo. Prvo je Jakov Mudronja pogodio stativu, a ubrzo je Daniel Matković zabio za vodstvo Plavih (u današnjoj utakmici sivo-bijelih). Petrinjcu je to bio prvijenac u službenoj utakmici za Dinamo.

Dinamo je cijelo poluvrijeme igrao visoki presing, pritiskali smo domaćine u njihovoj polovici, a na taj način smo, nakon oduzete lopte, i zabili pogodak.

Dinamo je minimalnu prednost sigurno držao sve do 9 sekundi prije kraja prvog dijela. Nikola Gudasić izbio je sam na Hercega, zarolao ga i zabio za izjednačenje.

Početkom nastavka Mateo Kozarić našao se sam ispred Hercega, ali je pucao kraja gola. U drugom poluvremenu nismo vidjeli puno šansi, igralo se čvrsto i borbeno, s puno faulova. Vrgorac je brzo stigao do 5. faula no Dinamovci serijom od tri prekršaja ulaze u bonus i Mateo Marević imao je priliku zabiti za preokret. No, Herceg je pročitao udarac vrgoračkog napadača i sačuvao svoj gol.

Ubrzo je priliku za gol iz deseterca dobio i Dinamo. Odgovornost je preuzeo mladi Filip Novak no pucao je visoko kraj gola.

Na kraju utakmice obje momčadi mogu biti nezadovoljne zbog dva propuštena boda.

U idućem kolu dočekujemo Olmissum na domaćem terenu.

>> Snimka utakmice: Vrgoac – Dinamo 1:1

Dinamo – to si ti!