Dva dana nakon što su proslavili plasman na državnu završnicu, naši juniori igraju finale regije Zapad protiv starih znanaca – Uspinjače Gimke. Treći je to put zaredom da se susreću vršnjaci iz dvije najveće Škole futsala u državi, a omjer je trenutno 1:1. 

Prije dvije sezone dečki iz Gimke slavili su u Martinovci 5:2, a brojni igrači iz obje ekipe brane seniorske boje svojih matičnih, ili drugih klubova prve i druge lige. Kapetan Dinama Mateo Mužar već je u toj sezoni upisao nastupe za seniore, dok su Dominik Cvišić i Matija Tolić trenutno igrači Alumnusa. Prve je minute tog proljeća za juniore Plavih upisao naš današnji prvotimac Filip Novak, a najbolji je strijelac ekipe bio sadašnje lijevo krilo Kustošije Fran Vukelić. Od sad već znanih imena u futsalu za Gimku su igrali Antonijo Papac i Bruno Devčić, trenutno igrači seniora Gimke. Neki od njih su postali kroz šest mjeseci “Srebrni Latvijci”, vječno upisani u povijest hrvatskog futsala kao U-19 viceprvaci Europe.

Prošle sezone Futsal Dinamo je osvojio jedini trofej sezone upravo u kategoriji juniora, kad su Plavi u dvije utakmice bili bolji od Gimke. Upravo je pobjeda 4:3 u uzvratu bila posljednja službena utakmica prije lockdowna, a državna završnica nikad nije odigrana. Iz tog finala pamtimo sjajne golove i poteze Novaka iz prve tekme, te eurogol Jure Jakovljevića u uzvratu. 

Obje momčadi sigurne u polufinalima

Mnogi od lanjskih igrača još su uvijek u obje ekipe. Prva violina Gimke je definitivno Lovro Cigler, koji je upisao već solidnu minutažu za seniorski sastav. Asistira mu Petar Petriško, prvi strijelac ekipe.

Našu ekipu odlikuje kolektiv, te trener Jukić koristi širok roster igrača u dosadašnjih 10 tekmi. Prvo je ime ekipe Jure Jakovljević, među dečkima popularan kao Doktor Jure (brucoš je na Medicini). Tandem Dragaš-Bjelić već je iskusio što znači biti dio seniorske svlačionice, a u Ploče je sa starijim dečkima na gostovanje putovao i naš stasiti golman Filip Domiter

Treći put u nizu – finale Dinamo vs Gimka

Za kraj, svakako vrijedi napomenuti kako je Gimka slavila u prvom ovosezonskom susretu. Bilo je 4:1 za pulene Krešimira Ćosića. Isto tako, obje su ekipe bile uvjerljive u svojim polufinalnim dvobojima. Dinamo je s ukupnih 10:6 svladao Jesenje, dok je Gimka s 9:4 bila bolja od Fotexa. Sve u svemu, čekaju nas dvije sjajne tekme kao uvertira za državnu završnicu idućeg tjedna. Treći put u tri godine, Dinamo vs Gimka. Uživajmo svi zajedno!

Utakmicu možete pratiti na Facebook stranici Dinamove Škole Futsala.

Dinamo – to si ti!