Ostalo je još dva tjedna do nove Šalate! Prije 14 dana prisjetili smo se kako nam je bilo na inicijalnoj Šalati, a u današnjem članku podsjetit ćemo se prošle godine, kada nam je u goste stigao engleski prvoligaš Nottingham University.

 

Kao i godinu ranije, zagrebačko vrijeme na dan utakmice bilo je vrlo promjenjivo. No, za razliku od prve Šalate, kada se cjelodnevna kiša zaustavila sat vremena prije početka događaja, prošle sezone je situacija bila suprotna.

 

Neposredno pred početak događaja nebo se otvorilo i lagana cjelodnevna kiša pretvorila se u pravi pljusak te je prijateljski meč odigran u „vaterpolskim“ uvjetima. Ipak, Futsal Dinamo je pokazao klasu i deklasirao goste iz Nottinghama.

 

Prije glavne utakmice, na Šalati su revijalni meč odigrale pomiješane momčadi Dinamovih U-17 i U-19 selekcija, nakon kojih su na teren izašle legende NK Dinama i hrvatskog futsala.

 

U glavnoj utakmici večeri Futsal Dinamo je razbio Engleze s 5:0. Dva pogotka zabio je Sadat Ziberi te po jedan Antonio Franja, Filip Pezelj i Davor Kanjuh.

 

Unatoč prolomu oblaka i nepovoljnim uvjetima, na Šalati se okupilo gotovo dvije tisuće navijača koji su više od tri sata gromoglasno pjevali i skandirali Dinamu. Naši navijači, predvođeni Bad Blue Boysima, još jednom su dokazali da ih ništa ne može spriječiti da dođu navijati i podržati svoj klub.

 

Zanimljiv podatak nedavno nam je u intervjuu za našu stranicu rekao Douglas Reed, naše novo pojačanje, kojem je brat, Stuart Reed, sudjelovao na utakmici kao golman Nottinghama i nije mogao vjerovati kakvu su atmosferu navijači napravili. I ostali igrači Nottinghama bili su oduševljeni:

 

„Atmosfera je bila nevjerojatna, daleko najbolja od svih mjesta gdje sam igrao. Uopće se ne mogu usporediti s engleskim navijačima, svjetlosnu su godinu ispred njih”, rekao je prije godinu dana za klupsku stranicu Nottinghamov Michael Thorpe.

 

Nadamo se kako će nam ove godine vremenske prilike ići u prilog, no prošla sezona je još jednom dokazala kako nas niti najgori vremenski uvjeti ne mogu spriječiti da s našim navijačima napravimo pravi navijački i futsal spektakl.

 

Vidimo se za dva tjedna!

 

Dinamo to smo mi!