U polufinalu prvenstva Hrvatske, petom od kada se natječemo u 1.HMNL, Futsal Dinamo u nedjelju (12. srpnja) gostuje kod Olmissuma koji je u četvrtfinalu sa 6:1 svladao Vrgorac.

Omišanima je ovo debitantska prvoligaška sezona i već su ostvarili značajan uspjeh. Izborili su polufinale, nakon što su regularni dio prvenstva završili na drugom mjestu. Nakon što su s uvjerljivih 5:1 nadvisili prvaka Novo Vrijeme u pretposljednjem kolu, činilo se da će Zeleno-plavi u doigravanje ući s prvog mjesta.

No, neočekivani poraz od Alumnusa (4:8) u posljednjem kolu spustio je Omišane na drugo mjesto i otvorio put prema dvoboju s Futsal Dinamom u polufinalu.

Dinamo i Olmissum odigrali su tri službene utakmice u povijesti, sve, dakako, u aktualnoj sezoni. U prvoj, Olmissum je u Kutiji šibica slavio s 2:1, u izjednačenoj i čvrstoj utakmici u kojoj su na kraju odlučivale nijanse.

Svega tri dana kasnije, Omišani su nas dočekali u četvrtfinalu kupa. Iako je Futsal Dinamo odigrao možda i ponajbolju utakmicu jeseni, Olmissum je slavio s 3:2 i izborio final four kupa u kojem je na kraju došao do finala i izgubio od Uspinjače Gimke 1:5.

Posljednji međusobni dvoboj bio je ujedno i posljednja utakmica prije korona pauze. Olmissum nas je dočekao kao vodeća momčad prvenstva, a Dinamo je bio u uzlaznoj putanji. Još jedna u potpunosti izjednačena utakmica u kojoj su odlučivale nijanse i u kojoj se protivnik lomio do samoga kraja, odnosno do trenutka kada je Robert Grbić primio loptu i odlučio riješiti utakmicu.

Olmissum je bez dileme jedna od najjačih ekipa u ligi. Okosnicu momčadi čini im reprezentativni trojac, Žarko Luketin na vratima, Stjepan Perišić na poziciji zadnjega te, nama jako dobro poznati, Matej Horvat na poziciji desnog beka.

Najbolji strijelac Omišana (15 pogodaka) je sjajni pivot Nikola Pavić, kojeg po potrebi mijenja Antonio Sekulić te polivalentni Valerije Jurić.

Od ostalih igrača svakako treba izdvojiti Duju Kusturu, Miju Mišerdu i „juniora“ Josipa Jurlinu koji je s našim Mateom Mužarom i Jakovom Mudronjom prošlog ljeta osvojio srebrnu medalju na U19 Europskom prvenstvu.

Olmissum je jako dobra momčad, jedna od najjačih u ligi, no naši dečki su ove sezone, pogotovo ovog proljeća, potvrdili da niti jedna momčad ne može reći da je bolja od Dinama!

Omišani, u nedjelju dolaze Purgeri!

(Foto: Olmissum)