S krajem listopada došlo je vrijeme i za prvo kolo HMNL kupa, a prvi protivnik u ovogodišnjem kupu bila je ekipa Zagorja. Gosti su u utakmicu ušli obrambeno, a momčad Futsal Dinama brzo je preuzela inicijativu na terenu i igru prebacila na polovicu gostiju. Napadačka igra Plavih isplatila se u sedmoj minuti susreta kada je mladi Filip Novak pogodio za 1:0 na asistenciju Zvonimira Šućura.

Nakon prvog pogotka, Plavi nisu popuštali tempo i nastavila se opsada gostujućeg gola. Zagorci su svoje snage fokusirali na obrambene zadaće, a posebno se istaknuo i golman gostiju Filip Dormiter – vratar Futsal Dinama na posudbi u Zagorju. Veliku šansu za povećanje prednosti imao je Perić, u istoj akdiji našao se dva puta oči u oči s Domiterom, ali je Dinamov golman na privremenom radu u Zagorju u oba navrata izašao kao pobjednik.

Ipak Perić je zabio za 2:0 u 16. nakon što je lijepo okrenuo čuvara i udarcem iskosa matirao Domitera. Na odmor momčadi odlaze s rezultatom 2:0 za Futsal Dinamo.

Dinamo je u nastavku nastavio s dominacijom, a treći gol za plave, svoj drugi na utakmici zabio je sjajni Filip Novak. Matija Đulvat dosta je rotirao, svi Dinamovi igrači dobili su priliku, a Zagorje se, treba napisati, dosta dobro branilo. Dinamo u nastavku utakmice igra dosta agresivno, što je na posljetku rezultiralo šestim akumuliranim faulom u jedanaestoj minuti utakmice. Zagorci koriste priliku i iz deseterca pogađaju za 3:1 – strijelac je Lovro Pavić.

Gol gostiju probudilo je plave, a Zvonimir Šućur rutinski pogađa za 4:1, što je ujedno i njegov sedmi gol u četiri utakmice, s čime potvrđuje titulu najefikasnijeg igrača Futsal Dinama ove sezone. Konačnih 5:1 za Futsal Dinamo postigao je  Ivan Tvrtko Pajalić i time obilježio i svoj privijenac za Futsal Dinamo. Bez obzira na rezultat, utakmica je bila atraktivna do samog kraja, a u zadnjim sekundama utakmica Luka Bjelić pogađa prečku za ovacije s tribina.