VERN-ova futsal momčad osvojila je naslov pobjednika Europskog sveučilišnog prvenstva koje se održalo u Poznanju, u Poljskoj od 2. do 9. kolovoza. Na prvenstvu je nastupilo 7 ženskih i čak 22 muške momčadi. Momčad koju s klupe vodi naš predsjednik i kapetan momčadi Matija Đulvat turnir je otvorila uvjerljivom pobjedom nad Summy State University iz Ukrajine rezultatom 7:1, te nakon toga nadigrali Nijemce (8:2) i remizirali s Portugalom (1:1), čime se plasirali u osminu finala. Sjajnim predstavama i uvjerljivim igrama plasirali su se u finale pobjedama nad Armenian State University of Economics (Armenija), University of Coimbra (Portugal) i University of Paris Pantheon-Sorbonne (Francuska). U finalu ih je dočekala momčad Siberian Federal University iz Rusije. U vrlo zanimljivo i napetoj utakmici igrači VERN-a zasluženo su slavili rezultatom 3:1 i okitili se titulom pobjednika Europskog sveučilišnog prvenstva. Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Vedran Matošević, a treba napomenuti kako je za pobjedničku momčad nastupilo i nekoliko igrača koji su u fokusu Dinama i koji bi kroz nekoliko dana trebali biti predstavljeni kao nova pojačanja Kluba.

Matija Đulvat za naše je službene stranice prokomentirao ovaj veliki uspjeh i podijelio dojmove s netom završenog prvenstva.

– Dojmovi su sjajni, što je uostalom i prirodno nakon osvajanja Europskog prvenstva. Prošle smo godine izgubili u finalu, pretprošle završili kao treći, i mislim da je ove godine došlo vrijeme da se okitimo najsjajnijom medaljom. Mjesec smo se dana pripremali za ovo prvenstvo i cilj nam je bio pokazati kako smo trenutno najbolja sveučilišna futsal momčad u Europi. Na samom prvenstvu neke su nam se stvari odlično poslužile i na kraju smo prilično suvereno uspjeli osvojiti naslov.

Matija je rekao i par riječi o samom prvenstvu i atmosferi među momčadima.

– Momčadi su bile smještene u kompleksu studentskog doma gdje smo se svi međusobno družili. Nakon utakmice finala sve su nas momčadi dočekale unutar tog kompleksa i priredile nam špalir kojim su nam čestitali osvajanje naslova prvaka Europe. Nakon toga su nam Rusi i Ukrajinci upali u sobe i odnijeli nam svu odjeću koja je na sebi imala oznake VERN-a, jer su svi željeli imati neki odjevni predmet prvaka. Bilo je to prekrasno iskustvo, kako za naše mladiće tako i za mene i moj stručni stožer.

Napomenuo je da mu je ovo jedna od najdražih epizoda u ulozi trenera, ali i istaknuo veliku brigu i pomoć čelnih ljudi VERN-a koji su uvelike pomogli ovom uspjehu.

– VERN jako puno ulaže u studentski sport i to im se pomalo počinje vraćati, i to ne samo u futsalu već i u drugim sportskim kategorijama gdje bilježe zavidne rezultate. Jedni su od prvih koji su prepoznali važnost studentskog sporta i njegov potencijal koji će u budućnosti još više doći do izražaja. Nama je omogućeno da se pripremamo punih mjesec dana za ovo prvenstvo, i zahvaljujući takvoj logističkoj podršci ni rezultati nisu mogli izostati. I ovom im se prilikom zahvaljujem na svesrdnoj pomoći bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio moguć.

Čestitamo igračima VERN-a na ovom velikom uspjehu i nadamo se kako će u budućnosti nastaviti graditi nove pobjede i kako će razloga za veselje biti sve više.