Futsal Dinamo je u 2019. godini postao još veća plava obitelj. Škola futsala kvantitativno i kvalitativno raste svakim danom. Sve to iziskuje bolje ljudske resurse, točnu i pravovremenu organizaciju, adekvatnu opremu i rekvizite, ali i velik broj ostalih detalja podložnih svakodnevnim promjenama.

U samu godinu smo krenuli tamo gdje smo stali prošle godine, a to je strelovito prema naprijed. U klub je, kao voditeljica Škole i kondicijska trenerica, došla Petra Mandić. S ovim vremenskim odmakom, možemo reći i najveće pojačanje našeg kluba. Škola Futsal Dinama je danas na nekoj sasvim novoj razini; možemo slobodno reći kako je ovo neka sasvim druga dimenzija. Uz Petru, trenerski kadar su također pojačali naš bivši igrač Nikola Grgić, pravi Dinamovac i bivši igrač Kluba s iskustvom u trenerskom poslu, Vladimir Škegro, ujedno i „prvo ime“ Dinamovih pub kvizova, zatim naš bivši junior Dominik Tadić te Melani Mihić, najbolja hrvatska nogometašica. Od prošle godine tu su i dalje treneri Alen Jukić i Dario Posarić, a na funkcijama s početka godine više nisu Antonio Franja, Jakov Grcić i Hrvoje Štrok. Unutar same kalendarske godine, s nama je bio i Toni Bjelobradić koji je u međuvremenu napustio klub.

Alen Jukić je i dalje trener juniora koji opet bilježe jako dobre rezultate u sklopu MNL FER i odlične rezultate u HMNL-u gdje još ne znaju za poraz, dok su prošle sezone prvenstvo Hrvatske završili na završnici u Puli, nažalost bez medalje. Mateo Mužar, kao kapetan juniora, je već stasao u redovnog prvotimca seniorske momčadi, a ostali juniori poput Filipa Novaka, Jure Jakovljevića, Antonija Čičića, Marika Briškog, Luke Bjelića i Tonija Vučkovića svakim danom pokazuju i dokazuju da je pred našim klubom svjetla budućnost.

Nikola Grgić je ove godine postao trener kadeta. Veliki izazov je stavljen ispred našeg mladog trenera kojem je cilj što bolje uigrati momčad i pripremiti igrače za viši nivo. Najbolji strijelac kadeta je Ervin Šaban, a dečki su odigrali uz 4. kola HMNL-a i dva Mastersa – u Vinkovcima i Omišu gdje smo nastupe završili u skupinama, ali uz sve bolju igru i prve pobjede.

Naši dječaci u kategorijama U-9, U-11, U-12 i U-15 su se na proljeće natjecali protiv vršnjaka iz futsal i nogometnih klubova na Ravnicama, Borongaju, Velesajmu i Sigečici. U godištima 2009. i 2010. su osvojene bronce u sklopu Zimske lige 2018./2019. Dolaskom jeseni i sezone 2019./2020., Škola futsala je vrlo brzo narasla te sada broji 70 djece u SD Megatonu, 27 djece u ŠRC Jazbini što zajedno s 13 kadeta i 17 juniora čini ukupan zbroj od 127 djece. Upravi iz tog razloga danas imamo više kategorija. Naše mlađe kategorije vode Vladimir Škegro, Dominik Tadić, Melani Mihić i Dario Posarić.

Ove jeseni smo se natjecali u kategorijama U-7 u sklopu Zimske nogometne lige, te u kategorijama U-9, U-10, U-11 i U-13 u Futsalito ligi na Velesajmu. Napomenimo da u kategorijama U9 i U11 se natječemo s čak dvije momčadi zbog velikog broja djece. Također, u svim spomenutim mlađim kategorijama smo nastupili i na završnom Božićnom kupu osvojivši broncu u 2011. godištu pod vodstvom Dominika Tadića, a pod vodstvom trenera Darija Posarića srebro u 2009. godištu uz odlične Antonija Čuljka, Filipa Juratovića, Vida Fabijanića, Ivana Vnučeca, Josipa Purgara i Tina Škrinjarića. U U15 kategoriji na krilima sjajnih Vita Dimitrova i Gabrijela Boseka osvojeno je četvrto mjesto na jakom Mastersu u Zagrebu pod vodstvom trenerice Melani Mihić.

Kako u svakom klubu, tako i u našem, polaznici Škole futsala fluktuiraju. Mi možemo biti ponosni da broj polaznika iz mjeseca u mjesec raste i to je samo još jedan dokaz predanog i kvalitetnog rada. Najveća satisfakcija naših trenera su redoviti treninzi svih upisanih polaznika, utakmice u kojima ostvarujemo sve bolje rezultate i, naravno, zadovoljstvo svih naših polaznika.

Dinamo – to smo mi!