Nakon što su se polaznici naše Škole futsala vratili terenima pretprošlog vikenda u „Futsalito ligi“, i dok čekamo povratničku utakmicu seniora idućeg petka (19. lipnja) protiv AFC Universitasa, pred nama je iznimno bogati vikend u kojem naši juniori i kadeti love titulu prvaka neslužbenog prvenstva Hrvatske koje će se održati 13. i 14. lipnja u NC Šalata (Zagrebački velesajam) u organizacijskoj suradnji Aurelije iz Vinkovaca i Uspinjače Gimke.

Velika očekivanja svi imaju od juniora koji na Summer Futsal Cup dolaze kao aktualni prvaci 1.HMNL Zapad u kojoj su u finalu svladali Uspinjaču Gimku s ukupnih 12:4.

Juniorska momčad pod vodstvom Alena Jukića pršti od talenta, predvodi je kapetan i standardni senior Mateo Mužar, na desnoj strani ordinira iznimno talentirani Filip Novak, na poziciji pivota poletni Luka Bijelić, a lijevu stranu drži najbolji strijelac lige i ove generacije s nestvarnih 30 pogodaka – Toni Vučković.

„Nisam očekivao ovakvu sezonu jer nisam znao u kakvu sredinu dolazim i u kakvoj se do sada nisam našao. Biti prvi strijelac lige i Kluba velika je čast i fantastičan osjećaj, ali naravno, zasluge idu i mojim suigračima bez kojih ne bih mogao ostvariti taj uspjeh“, rekao nam je za početak mladi Vučković koji se Futsal Dinamu pridružio prošlog ljeta iz Poljica, malog mjesta pokraj Zadra.

Kakva su očekivanja od turnira?

„Očekivanja u klubu kakav je Futsal Dinamo uvijek su postavljena visoko, ali se nadam da ćemo ih ispuniti, iako će to biti otežano zbog situacije u kakvoj smo se nalazili proteklih nekoliko mjeseci. No, kako je nama, tako je i drugima, pa nema opravdanja“.

Juniori se nalaze u skupini s vinkovačkom Aurelijom, Novom Gradiškom i Futsal Pulom. Trener Alen Jukić prikupio je informacije o protivnicima i prije turnira prezentirat će ih našim uzdanicama…

„Igramo protiv klubova koji su u svojim ligama ostvarivali odlične rezultate. Ne smijemo ih podcijeniti jer ipak ovo je viši nivo od Lige Sjever koju smo osvojili“.

S obzirom na naslov i dominaciju u Ligi Zapad, Futsal Dinamo se prometnuo u jednog od favorita turnira. Koji klubovi također spadaju u tu kategoriju?

„Dosta je teško procijeniti koje ekipe su najjače na turniru jer ih nisam imao priliku gledati. Mislim da svi imaju priliku napraviti dobar rezultat. Međutim, vjerujem u ovu ekipu i nadam se da ćemo donijeti trofej u klupske vitrine“.

Kao i sve ostale kategorije, juniori su održavali formu i za vrijeme samoizolacije…

„U situaciji u kakvoj smo se nalazili bilo je dosta teško održavati formu, ali zahvaljujući klupskoj kondicijskoj trenerici Petri Mandić i online treninzima uspjeli smo ostati u formi. Spremni smo za nastavak!“

Kao što smo naveli, Vučković se Dinamu priključio prošlog ljeta, još uvijek čeka službeni debi u seniorskoj ekipi, no vatreno krštenje u plavom dresu imao je na prošlogodišnjoj Šalati u 2:0 pobjedi protiv Milana.

Kakav je osjećaj bio prvi put nastupiti za Dinamo u takvoj atmosferi?

„Debi na Šalati mi je sigurno jedan od najvećih doživljaja u karijeri. Kad sam čuo da sam u sastavu bio sam iznenađen, ipak je to bio moj tek drugi tjedan u Zagrebu. Imao sam malu tremu pred početak utakmice jer se nikad nisam našao pred tolikim brojem navijača. Nakon što je prozvano moje ime i kad sam istrčao na teren sve me prošlo i samo sam uživao u trenutku“.

Vučković je u Zagreb stigao na Geodetski fakultet te se na preporuku Marka Šimurine iz Futsal Zadra odmah priključio našoj momčadi. S obzirom na to da si iz Poljica, malog mjesta iz okolice Zadra, kako si se snašao u našem gradu?

„Nije bilo lako uklopiti se u ritam grada Zagreba jer sam stigao iz male sredine gdje je način života puno drugačiji. Jako su mi puno pomogli suigrači iz kluba i prijatelji s fakulteta. Nisam znao hoću li moći kombinirati fakultet i futsal, ali uz malo odricanja i posvećenosti sve se stigne te mi u ovoj prvoj godini u Zagrebu to nije bio problem“.

Za kraj, imaš li uzora u seniorskoj momčadi kluba čiji ćeš, vjerujemo, i ti ubrzo biti član?

„Ne bih nikoga istaknuo kao uzora jer Futsal Dinamo je jedan kolektiv koji je sam po sebi uzor ne samo meni, već vjerujem i mnogim mladićima koji se bave futsalom. Počašćen sam jer sam dio ovog Kluba“.

Rekao nam je za kraj Vučković.

Juniori turnir otvaraju u subotu (13. lipnja) u 17:50 protiv Nove Gradiške, a drugu utakmicu igraju u 20:10 protiv Futsal Pule. Treći dvoboj odigrat ćemo u nedjelju (14. lipnja) protiv Aurelije, dok se završnica (igra od 17:10). U polufinale prolaze po dvije najbolje plasirane momčadi skupine.