Futsal Dinamo je još uvijek aktualnu sezonu završio na trećem mjestu u regularnom dijelu i uz minimalni (0:1) poraz od Olmissuma u polufinalu.

U narednim danima osvrnut ćemo se na ovu po svim segmentima čudnu sezonu, a danas ćemo iskoristiti prostor i još se jednom zahvaliti našim navijačima, posebno Bad Blue Boysima koji su inicirali akciju kupnje virtualnih ulaznica za naše domaće utakmice koje su se nakon prekida prvenstva igrale bez prisustva našeg najboljeg igrača.

Kao što, vjerujemo, znate, futsal je sport u kojem gotovo da ne postoji klasična prodaja igrača u bogatije klubove. Igrači, nakon što se godinama ulaže u njih, najčešće napuštaju klubove bez ikakve odštete.

Također, Futsal Dinamo je klub koji od Grada Zagreba nikada nije tražio ono što nam nije zasluženo pripadalo.

Futsal Dinamo se odlučio na drukčiji put, koji je teži i sporiji, ali za nas jedini ispravan.

Stoga nam je, uz naše ponosne sponzore i partnere, od prvog dana funkcioniranja prema članskom modelu glavni oblik financiranja prodaja našeg proizvoda – domaćih utakmica.

Futsal Dinamu je prekid prvenstva došao u najgorem trenutku, kada smo bili u velikom naletu i kada se među navijačima stvarala pozitivna atmosfera, pa čak i blaga euforija.

Prekid natjecanja i odluka da se nastavak sezone igra u prilagođenom sustavu bez publike na tribinama, nisu naštetili samo našoj formi, već i klupskoj blagajni koja bi bila prilično punija da smo posljednje dvije utakmice regularnog dijela protiv AFCU-a i Uspinjače, pa onda protiv Uspinjače u četvrtfinalu, Olmissuma u uzvratu, a, tko zna, možda i protiv Makarana u finalu, igrali pred ispunjenim tribinama svoje Dvojke ili neke od drugih zagrebačkih dvorana.

Mnogi događaji posljednjih mjeseci uzdrmali su gotovo sve svjetske klubove, pa čak i nogometne koji ogromnu svotu novca uprihoduju prodajom igrača i sredstvima iz lokalnih samouprava.

Futsal Dinamo je, s druge strane, aktualnu krizu preživio bez otkaza, prevelikih rezanja plaća i prekida natjecanja.

Stoga nemamo riječi kojima bismo pohvalili akciju BBB-a koji su pokrenuli inicijativu kupnje virtualnih ulaznica i na taj način još jednom potvrdili da su naši navijači i članovi naša najveća snaga.

Za posljednje tri domaće prvenstvene utakmice, protiv Universitasa i Uspinjače Gimke u regularnom dijelu sezone te Uspinjače Gimke u četvrtfinalu, naši navijači kupili su čak 1206 virtualnih ulaznica što znači da je naš Klub, iako je igrao bez publike, u tom periodu uprihodio 12.060 kuna.

Također, nemamo riječi na odaziv kojeg je dobila akcija Plavi prijatelj koja je u manje od dva tjedna od pokretanja klubu priključila gotovo 60 Plavih prijatelja. Ubrzo ćemo objaviti virtualni zid sa imenima svih Plavih prijatelja (koji su htjeli biti na njemu), a nadamo se kako će do jeseni popustiti aktualne mjere te će u hodniku dvorane u kojoj igramo zasjati i fizički zid….

Prodaja virtualnih ulaznica i akcija Plavi prijatelj omogućili su nam da aktualnu sezonu završimo u miru, bez potresa i rezova, a nastavak akcije može nam omogućiti da na ljeto dovedemo pojačanja s kojima ćemo iduće sezone, kao i svaku do sada, napasti vrh.

Hvala vam još jednom,

Dinamo – to ste vi!