U subotu 7. prosinca, u KC Dražen Petrović, odigrana je prvenstveno-humanitarna utakmica 8. kola 1.HMNL između Futsal Dinama i Splita. Futsal Dinamo je u sjajnoj atmosferi svladao najvećeg rivala s 5:4. Sve o natjecateljskom segmentu utakmice možete pročitati ovdje:

5 golova za 5 udruga i skok na 5. mjesto

Tradicija organiziranja humanitarne akcije u sklopu prvenstvene utakmice povodom blagdana Svetog Nikole, zaštitnika djece i pomoraca, poznatog po svojem darivanju u predbožićno vrijeme, datira iz 1. prosinca 2014., a ove godine ugostili smo pet udruga koje se bave dobrotvornim radom. U sklopu akcije Sveti Nikola u plavoj Ciboni kao naši gosti sudjelovali su Udruga Jedni za DrugeDown Syndrome centar Pula, Udruga Sveti Vinko Paulski, Klub roditelja nedonoščadi Palčići i Judo klub osoba s invaliditetom Fuji.

Prvenstveni cilj ove akcije bio je priključiti članove spomenutih organizacija u jedan športski spektakl – povratak Futsal Dinama u legendarnu dvoranu nakon pet godina odsustva i to u utakmici protiv najvećeg rivala. Cilj je bio omogućiti najmlađima nezaboravno iskustvo koje će, nadamo se, pamtiti cijeli život, dodatno ih priključiti zajednici i napraviti im promociju u ovo predbožićno, blagdansko vrijeme.

Plavi Sveti Nikola je članovima humanitarnih udruga darivao sadržajne poklone, a Futsal Dinamo će dio iznosa od prodaje ulaznica donirati spomenutim udrugama.

Ovim putem željeli bismo se zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovom prvenstveno-humanitarnom spektaklu Sveti Nikola u plavoj Ciboni!

Zahvaljujemo se DukatuFootball ManijiFranckuJamnici ProsportKND Bad Blue BoysNestleuTurističkoj zajednici Grada Zagreba i VM2-u koji su donirali svoje proizvode za poklon pakete.

Zahvaljujemo se Hrvatskom narodnom kazalištu koje nam je poslalo plavog Svetog Nikolu, odličnog glumca Filipa Vidovića.

Zahvaljujemo se Germanijak.hr-u koji je preko humanitarnog listića pomogao u promociji događaja i Germania Sport kladionici koja će donirati iznos od 500 kuna svakoj od spomenutih udruga.

Zahvaljujemo se Areni Sport i Hrvatskoj nogometnoj televiziji jer su prenosili utakmicu u izravnom prijenosu iako nije bila predviđena u njihovom programu.

Zahvaljujemo se svim ostalim medijima koji su pridonijeli promociji ovog športsko-humanitarnog događaja.

Zahvaljujemo se firmi Cerovski koja je besplatno tiskala programe utakmica za ovu prigodu.

Zahvaljujemo svima onima koji su sudjelovali u ovoj akciji, ali su nas, zbog raznih razloga, zamolili da ne spominjemo njihovo ime.

Za kraj, želimo se zahvaliti svim našim navijačima koji su došli u KC Dražen Petrović i kupili ulaznicu te na taj način pridonijeli humanitarnom aspektu ove priče.

Dinamo – to si ti!