Juniori i kadeti Futsal Dinama prošlog su vikenda sudjelovali na jakom međunarodnom futsal turniru u Zagrebu. Popularni Futsal Cup 2016. u subotu je ugostio ponajbolje juniore, a u nedjelju kadete u regiji.
Naši su juniori suvereno kao prvi u grupi prošli u polufinale gdje ih je čekao gradski rival Nacional. Naši juniori predvođeni prvotimcima Uremovićem i Čekolom obračunali su se s AŠ Miramare (3:2) i MNK Fotexom (3:1), dok su u rezultatski nebitnoj utakmici odigrali 2:2 protiv KMF Sokrates iz Banja Luke. Polufinalni dvoboj protiv Nacionala obilježila je dominacija Dinama, ali je vratar Novinara ostao nesavladan. Tako su o finalistu morali odlučivati šesterci, kod kojih su mladići Kujtima Morine bili koncentriraniji. Našim dečkima je ostala utakmica za treće mjesto, u kojoj su slavili s 3:1 protiv Sokratesa. Titulom pobjednika okitila se ekipa Kijeva iz Knina. Treba spomenuti da je naš Dino Veverec bio najbolji strijelac turnira.
Trener Matija Capar s nama je podijelio dojmove s turnira, ali je i rezimirao čitavu sezonu:
„Turnir smo otvorili sjajno, s uvodne dvije pobjede. U polufinalu nas je koštala loša završnica, ali treba pohvaliti i golmana Nacionala Vuzema. Sezonu bih okarakterizirao kao uspješnu. Iako smo u juniorskoj kategoriji osvojili peto mjesto, ovaj je sastav osvojio seniorsku županijsku ligu. Međutim, najbitnije je da smo već u prvoj sezoni izbacili nekoliko prvotimaca, a to je najbitnije za Dinamo kao Klub.“
Kadeti su nastup na turniru završili u četvrtfinalu. Nakon osvajanja trećeg mjesta u grupi ždrijeb im je dodijelio sraz protiv Nacionala. U teškoj utakmici koja je završila 0:0, naše je dečke većinom spašavao vratar Hercigonja. Ipak, u raspucavanju šesteraca upravo je on promašio te tako omogućio Nacionalu plasman u polufinale.
Sažetak kadetske sezone također je prenio trener Capar:
„Kadeti su izvukli ovu sezonu sa samo osam stalnih igrača u sastavu, te nam je bilo teško nositi se protiv drugih zbog kratke klupe. Ipak, dečki su pokazali želju te su tijesno ispali u polufinalu doigravanja protiv Nacionala. Neki od njih sad prelaze u juniorsku kategoriju, te očekujemo od njih velike stvari.“

Dodajemo kako su ovim turnirom završila događanja i treninzi našim mlađih kategorija. Ponovno okupljanje, treninzi i druženja biti će početkom rujna. Prve utakmice mlađih selekcija očekujemo na Šalati, a dan kasnije MNK Futsal Dinamo organizirat će međunarodni turnir. Naravno početkom rujna biti će više otvorenih selekcija za sve mlađe uzraste o kojima ćete biti obaviješteni.

Dinamo to smo mi!