Danas vam predstavljamo još jednog U-21 reprezentativca i bivšeg igrača Alumnusa koji će popuniti upražnjeno mjesto odlaskom Marka Pavlovića u Uspinjaču. Riječ je o Sadatu Ziberiju koji je svoje prve sportske korake napravio u MNK Zagreb zapad, te je nakon toga svoju karijeru nastavio nastupajući za MNK Petar, da bi se na kraju skrasio u Alumnusu s kojim je osvojio naslov juniorskog prvaka Hrvatske, gdje se na završnom turniru okitio naslovom najboljeg strijelca. U sezoni 2013./2014. ponovno osvaja prvenstvo Hrvatske, ali ovoga puta sa seniorskom momčadi Alumnusa.

– Dugi niz godina bavio sam se velikim nogometom, dok sam usporedno s tim trenirao futsal i nastupao po raznim malonogometnim turnirima. U velikom nogometu dogurao sam do juniora, a kada je došao trenutak prelaska u seniore, ipak sam se odlučio u potpunosti posvetiti futsalu.

Kao i njegovi suigrači Horvat, Toth i Kanjuh, bio je jadan od osvajač Europskog sveučilišnog prvenstva.

– Postati Europski prvak velika stvar je i teško je opisati koliko mi taj naslov znači. Svi smo se nadali takvom ishodu, momčad  je uistinu bila vrhunska i na terenu i van njega. Atmosfera je bila odlična, bili smo prava škvadra i to je jedan od razloga zašto smo postali prvaci. Osobno sam zadovoljan svojim prezentacijama na terenu, ali jedan sam od onih koji zna da uvijek može i mora bolje.

Nakon nekoliko sjajnih sezona u dresu Alumnusa, ponuda za nastavak karijere sigurno nije manjkalo.

– Imao sam nekoliko ponuda renomiranih hrvatskih klubova, ali i onih inozemnih. Ipak na kraju sam u razgovoru s Mićom Martićem i Matijom Đulvatom odlučio da je Dinamo ipak najbolje rješenje. U mojoj odluci presudila je činjenica što ću imati priliku kvalitetno raditi i razvijati se kao igrač, te odlična atmosfera na tribinama i sjajna organizacija samog Kluba.

Mnoga nova lica ovo su ljeto pojačala konkurenciju u Dinamu, a uz starosjedioce Sadatu sigurno neće biti lako izboriti se za početni sastav.

– Jedino što mogu obećati je da ću na svakoj utakmici dati svoj maksimum i da ću pokušati iskoristiti svaku priliku koju mi trener pruži. Igrač sam koji uvijek ide na pobjedu i nadam se kako će navijači to prepoznati. Neću biti lažno skroman i reći ću kako se vidim u početnom sastavu, ali na treneru je da tu odluku donese.

Sezona je pred vratima, a osim Dinama i druge su momčadi bitno osnažile svoj igrački kadar. Koliko daleko Dinamo može doći u svojoj premijernoj sezoni?

– Nacional i Split su glavni favoriti za naslov, ali to je sve na papiru. Oni to tek trebaju dokazati na terenu i mi ćemo učiniti sve da im taj posao otežamo. Dinamo ima kvalitetu potrebnu za play off, ali opet moramo ići utakmicu po utakmicu i ne smijemo gledati daleko u budućnost. Sezona je duga, i sigurno će biti puno uspona i padova, ali naš cilj uvijek ostaje play off. Nadam se da ćemo taj cilj i ostvariti, a onda uz pomoć naših navijača nikome neće biti lako igrati protiv nas.

Iako u novoj momčadi, popularni Ziba nema puno problema s prilagodbom na nove suigrače.

– Nema tu velike prilagodbe s obzirom na to da većinu svojih novih suigrača poznajem od prije. S nekima sam igrao u Alumnusu, dok sam s nekima nastupao na turnirima za MNK Cvjetno polikliniku Milojević. Atmosfera u momčadi je odlična, što i je najvažnije za dobre rezultate.

Sadat je stalni član U-21 reprezentacije, i sigurno je da njegove ambicije neće stati na toj stepenici.

– Želim se nastaviti razvijati kao igrač i ostvariti veliku futsal karijeru. Dolazak u Dinamo jedna je stepenica u ostvarenju tog uspjeha. Cilj mi je napredovati iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu, pa će vrijeme pokazati koliko sam postigao u ostvarenju svoga cilja. Za sad su sve moje misli i želje usmjerene ka uspjehu u Dinamu, i ostvarenju što boljeg plasmana u premijernoj prvoligaškoj sezoni.

Sadat je bio i jedan od igrača koji je imao priliku osjetiti sjajnu podršku koja prati Futsal Dinamo na svim domaćim utakmicama. Nastupajući za Alumnus u Ciboni je osjetio kako je to kad 5000 navijača iz sveg glasa podržava svoje ljubimce na terenu.

– Sjajno je bilo u Ciboni osjetiti takvu atmosferu bez obzira na to što navijači nisu bili na našoj strani. Bilo je to jedno prekrasno iskustvo, i premda smo izgubili, sjećanja na tu utakmicu zauvijek će mi ostati jako draga uspomena. Sada kada ću imati navijače na svojoj strani to će mi biti dodatan motiv da u svakoj utakmici pružim ono najbolje od sebe, bit će to još jedan dodatan motiv. Atmosfera na Dinamovim utakmicama je vrhunska, lijepo je imati iza sebe tisuću, dvije navijača koji te bodre i u dobru i u zlu. Rijetko koji klub se može pohvaliti takvom podrškom i tako vjernim navijačima.

Za nekoliko dana, točnije u subotu, očekuje Vas predstavljanje pred navijačima. Veseli li Vas otvaranje sezone upravo na tom mjestu, i što očekujete od samog događanja na Šalati?

– Očekujem spektakl kao i prošle godine kada sam prisustvovao kao navijač. Bilo je to fenomenalno i nezaboravno iskustvo. Ove godine očekujem u najmanju ruku jednako dobru atmosferu i mislim da ni kiša ne može zaustaviti naše navijače da ispune Šalatu do posljednjeg mjesta i naprave atmosferu koju samo oni mogu i znaju. Jedva čekam.

Poruka za članove i navijače Futsal Dinama.

– Budite uz nas kao i do sada, s vama je puno lakše jer ipak nas je onda 6. 😉

Sadat Ziberi navijačima će se predstaviti na Šalati u subotu 5. rujna, kada će Dinamo odigrati prijateljsku utakmicu protiv momčadi Nottingham University. Svoje karte za taj spektakl možete kupiti po cijeni od 25 kuna u KND BBB, Ilica 37.

 

T. BAKOVIĆ