Završno kolo prvog dijela sezone već tradicionalno igramo u košarkaškom centru Dražen Petrović. Ples kuglica u ždrijebu ove godine nam je za tu utakmicu odredio gradskog rivala Alumnus. Iako nažalost, gledatelja nema, s novim Plavim Svetim Nikolom, održavamo tradiciju odigravanja prvenstvene utakmice humanitarnog karaktera u legendarnoj zagrebačkoj dvorani. U sklopu dvostrukog programa s košarkaškim Dinamom i Cedevitom Junior, u prodaju smo pustili virtualne ulaznice, a sav prihod od prodaje istih direktno se uplaćuje na račun mlade djevojke Gabrijele Kurtušić iz Slavonskog Broda.

>> Sveti Nikola u plavoj Ciboni: Dva Dinama za Gabrijelu Kurtušić!

Ulaznice za Gabrijelu

Kupite virtualnu ulaznicu i podržite veliku humanitarnu akciju.

Drugi put do sada s Alumnusom igramo u KC Dražen Petrović, a nakon 8. prosinca 2018. u Kutiji šibica, Alumnus će drugi put sudjelovati i u akciji Plavi Sveti Nikola te je zbog toga, između ostalog, idealni suparnik za Plavog Svetog Nikolu 2020.

>> Tri razloga zašto je Alumnus idealan protivnik za Cibonu 2020

Alumnus – dosta promjena u kadru

Alumnus, koji se prije nekoliko sezona preselio iz matične dvorane na Martinovci u sesvetski Jelkovec, imao je uvjerljivo najprometnije ljeto što se tiče transfera igrača. Iz kluba su otišla braća Matan, obojica u gradskog rivala Uspinjaču, s njima je u istom smjeru otišao i Fran Tvrtko Pajalić. Naši bivši igrači Filip Pezelj i Matija Rajh ostvarili su inozemne transfere i trenutno su članovi belgijskog Veldec ARB Hamme. Antonio Jamičić je pojačao Futsal Pulu, a iz kluba su papire pokupili i Ukalović te Nikola Perković. Klub se pojačao nekim nama vrlo poznatim imenima, pa tako studentske boje ove sezone brane naši bivši igrači Ivan Penava, Danijel Dekanić, Josip Tolić te srebrni s U19 Europskog prvenstva Dominik Cvišić. Potonja trojica stigla su iz Petrinjčice, u kojoj su provela prošlu sezonu na posudbi, a brat našeg pivota kao slobodan igrač. Dominik Žuvela je povratnik u klub, a priključili su mu se još i Vlado Andrijašević iz Uspinjače, Matej Perović iz Omble Bruno Kovačić.

Uz more odlazaka i dolazaka, Alumnus je ipak sačuvao „kralježnicu“ momčadi pa ćemo tako i u ovom dvoboju gledati Darija Markića, trenutno vodećeg strijelca prvenstva, zatim Maria Modrušana na golu te Sašu Ledinščaka s kapetanskom trakom oko ruke. Osim njih, tu je još i dugogodišnji član kluba Luka Davidović, a s klupe i dalje dirigira Jakov Ungarov.

Studenti su trenutačno sedmi na prvenstvenoj ljestvici s 8 skupljenih bodova kao i splitski AFCU. U sedam utakmica, što je jedna manje od Futsal Dinama, imaju dvije pobjede, isto toliko remija te tri poraza. Utakmica koja im nedostaje na kontu je ona protiv dubrovačkog Squarea koja je odgođena prije nekoliko tjedana zbog slučaja Corona virusa u redovima Alumnusa. Naši rivali su u sezonu krenuli pobjedom na domaćem terenu protiv Osijeka, zatim su u zadnjim sekundama oteli bod Vrgorcu pa su nanizali dva poraza protiv prvaka iz Omiša te gradskog rivala Uspinjače. Vratili su se pobjedom protiv Crnice od 3:1, ali zatim grubo prizemljeni od Novog Vremena koje je iz Zagreba otišlo s punim plijenom i visokom pobjedom od 6:0. U zadnjem kolu, na svetog Nikolu, odigrao se studentski derbi te su bodovi podijeljeni s konačnim 3:3.

Po mirne blagdane - infografika

Dosadašnji ogledi između Dinama i Alumnusa.

Statistika i tradicija na strani Dinama

Naši protivnici su nam već dobro poznati, s obzirom na to da smo dosad s njima odigrali već deset prvenstvenih te četiri kup utakmice. U 14 dosadašnjih susreta, 12 puta smo izašli kao pobjednici, dok smo u dva posljednja susreta podijelili bodove. Dvije najveće pobjede protiv Alumnusa datiraju iz sezone ’18./’19. kad smo ih dva put svladali s visokih 9:1, a najefikasnija utakmica odigrala se sezonu ranije kad su gledatelji mogli vidjeti čak 12 pogodaka, završila je našom pobjedom od 8:4. No, kako prostora za opuštanje ili podcjenjivanje apsolutno nema, pokazuju nam posljednja dva susreta protiv zagrebačkih „studenata“. Oba su završila remijem, u prvom dijelu prošle sezone smo u Jelkovcu odigrali 3:3, a na Valentinovo ove godine 2:2.

S Alumnusom smo odigrali i generalku prije početka aktualne sezone te smo u SC Fair Playu slavili s 5:2.

Prema ponosnom partneru manifestacije Sveti Nikola u plavoj Ciboni SuperSportu, tečaj na pobjedu Dinama iznosi 1,40, na neriješeno 6,50, a na prvu pobjedu gostiju protiv Dinama, 4.10.

Također, za našu utakmicu uvedena je dodatna razrada. Tako da je, u trenutku objave ovog teksta, tečaj na pobjedu Dinama s hednikepom (h-1,5) 1.85, tečaj na zbroj golova manje od 5,5 je 1.80, a tečaj na više od 5,5 je 1.90.

>> Futsal Dinamo – Alumnus (SuperSport.hr)

Dinamo – to si ti!