Tradicionalna prosinačka prvenstveno-humanitarna manifestacija Plavi Sveti Nikola održat će se i ove godine. Na parketu legendarne dvorane KC Dražen Petrović, u subotu 12. prosinca, odigrat će se dvije prvenstvene utakmice.

U ranijem terminu (15h) Košarkaški klub Dinamo Zagreb u gradskom derbiju ugostit će Cedevitu Junior, a u večernjem terminu Futsal Dinamo zaključit će jesenski dio sezone derbijem protiv Alumnusa (19h).

>> Trener KK Dinama: Ulazak u najviši rang je pitanje vremena
>> Tri razloga zašto je Alumnus idealni protivnik za Cibonu 2020

Kao i prijašnjih godina, ova utakmica neće imati samo natjecateljski, već i humanitarni karakter. Ove godine dva navijačka Dinama ujedinila su se oko istog cilja – prikupljanja pomoći za mladu djevojku iz Slavonskog Broda, Gabrijelu Kurtušić koja boluje od teškog oblika raka kostiju.

[SVI ZA GABRIJELU]

U tijeku je humanitarna akcija prikupljanja sredstava za liječenje naše sugrađanke Gabrijele Kurtušić.
Gabrijela boluje od intraosealnog rabdomiosarkoma, izuzetno agresivnog i rijetkog oblika raka koji zahvaća kosti bolesnika. Prvotni je cilj humanitarne akcije bio prikupljanje novčane pomoći za dolazak liječnika iz inozemstva i izvođenje operacije. Međutim, brzom reakcijom Gabrijelinih kolega i prijatelja prvotni je iznos već prikupljen te je dolazak liječnika dogovoren.
Kako ne bismo sve prepustili slučaju, trebamo se pobrinuti da naša Gabrijela bezbrižno putuje na operaciju i kemoterapije.
Ovim se putem pridružujemo akciji prikupljanja novčane pomoći za našu Gabrijelu, želeći olakšati ove teške dane njoj i njenim bližnjima.
Donaciju možete izvršiti uplatom novčanog priloga na račun:
IBAN: HR4323400093112436806
Gabrijela Kurtušić
SWIFT: PBZGHR2X
Klub Navijača Dinama Bad Blue Boys Slavonski Brod.
Gabrijela Kurtušić

Osim što ćemo pozivati navijače i sponzore da doniraju novčani prilog za liječenje mlade Gabrijele, Futsal Dinamo i KK Dinamo će sav prihod od prodanih virtualnih ulaznica također uplatiti na račun obitelji Kurtušić. Ulaznice možete kupiti putem QR koda ili uplatom na Gabrijelin račun. S potvrdom uplate možete nam se javiti u inbox, a mi ćemo vam poslati primjerak virtualne ulaznice.

Sveti Nikola u plavoj Ciboni 2020 – virtualna ulaznica

Iako neće biti gledatelja, obje utakmice moći ćete pratiti u izravnom prijenosu na televiziji!

  • Utakmica KK Dinamo – Cedevita Junior (15h) prenosit će se na programu Sportske televizije;
  • Utakmica Futsal Dinamo – Alumnus (19h) prenosit će se na programu Arena Sport 2

Podsjetimo, organiziranje prvenstvene utakmice humanitarnog karaktera datira iz prosinca 2014. kada smo u nezaboravnoj atmosferi ugostili MNK Patriot i osvojili jesenski naslov 2.HMNL Sjever.

Prošle godine (2019.) pobijedili smo Split 5:4, a utakmica se igrala za 5 udruga koje se bave humanitarnim radom.

Više informacija o prvenstveno-humanitarnom događaju Sveti Nikola u plavoj Ciboni 2020 donosimo u narednim danima.

Dinamo – to si ti!