Futsal Dinamo danas od 18 sati igra utakmicu 14. kola 1. HMNL protiv Osijeka u gostima. Bijelo-Plavi i Plavi odigrat će jako važnu utakmicu za obje momčadi u nastavku prvenstva. Utakmicu možete pratiti na našoj Facebook stranici.

Dinamo traži nastavak niza

Futsal Dinamo ima odličan momentum. U napetim i uzbudljivim završnicama slavili smo u zadnje dvije utakmice. U Dvojci su pali Universitas (4:2) i Crnica (5:4), a protiv Osijeka ćemo prvi put ove sezone probati doći do treće pobjede u nizu. Trenutno smo drugi na tablici s istim brojem bodova kao i makarsko Novo Vrijeme, ali do kraja sezone moramo osvojiti više bodova od njih kako bi zadržali tu poziciju.

Iako je liga nevjerojatno zanimljiva, polako se raspliće regularni dio. Tri boda iz Osijeka bila bi Plavima veliki zalog da ćemo i ove godine u playoff ući s nositeljske pozicije. Pobjeda u trileru nad Crnicom dala je ekipi veliki emocionalni poticaj, ali tek će nova pobjeda dati pravi okus slavlju iz prošlog kola.

Bijelo-Plavi dočekuju Dinamo

Na Zrinjevac po tri boda!

Čekamo nove igrače u glavnim ulogama

U Osijeku ćemo morati igrati bez kartoniranih Davora Kanjuha i Mihovila Prgometa i jasno je da će novi igrači morati preuzeti odgovornost i glavne odluke. Mateo Mužar je ovaj tjedan dao izvrstan intervju u kojem je najbolje opisao situaciju.

Svako gostovanje za sobom nosi posebnu draž. Do sada je u Osijeku uvijek bila natjecateljska atmosfera u kakvoj volim igrati. Također očekujem da ćemo i ovaj put mi biti ti koji će izaći kao pobjednici. Odgovornosti se ne bojim, već je dočekujem uzdignute glave i jedva čekam utakmicu u Osijeku“, istaknuo je tom prilikom.

Kanjuh i Prgomet su ove sezone zajedno postigli 12 golova i taj učinak će biti teško nadoknaditi. Ipak, na krilima Nikole Badrova koji je eksplodirao u zadnjih nekoliko utakmica, probuđenog lisca Hrvoje Penave i stijene Jakova Mudronje, Dinamo ima dovoljno baruta za osječke zidine.

Bijelo-Plavi love zadnji vlak za ostanak u ligi

Naš suparnik ne nalazi se u zavidnoj situaciji. S osam bodova iz trinaest utakmica drže posljednje mjesto na tablici, pet bodova iza Uspinjača-Gimke. Za pobjedu ne znaju od studenog, ali važno je naznačiti da nisu izgubili u dvije od posljednje tri utakmice. Osvojili su ogroman bod protiv Novog Vremena u gostima i protiv Squarea kod kuće.

Do kraja prvenstva imaju težak raspored i sasvim sigurno današnju utakmicu gledaju kao jedan od posljednjih vlakova za ostanak u ligi. Tradicija nalaže da će ovo biti tvrda utakmica. U prvom dijelu polusezone Osijek je uzeo bod u Sutinskim vrelima, a sve dosadašnje utakmice na Zrinjevcu bile su napete.

Posljednji put smo tamo gostovali prije skoro točno dvije godine. Pobijedili smo s 4:3 zahvaljujući golovima Kristiana Čekola, Penave i Jakova Grcića. I u prethodne dvije sezone smo slavili protiv današnjeg suparnika, u teškim utakmicama koje su bile napete do zadnje minute.

Nema sumnje da nas takva utakmica očekuje danas. Pritisak je veli, prostora za pogrešku nema puno, ali ovo je utakmica na kakvoj se grade šampioni.

Ajmo Dinamo!