Futsal Dinamo se nakon dvije teško izborene pobjede našao na diobi drugog mjesta s Novim Vremenom. Sada slijedi gostovanje kod posljednjeplasirane momčadi na tablici, a uoči utakmice porazgovarali smo s našim Mateom Mužarom koji će u Osijeku imati odgovoran zadatak s obzirom na nedostatak nekih igrača.

>> Osijek – Dinamo, petak (26.2., 18:00) uz izravni prijenos!

Najprije smo 19-godišnjeg Matea upitali za komentar dvoboja protiv Šibenčana koji nam je svima trgao živce, ali s „happy endom“.

Pobjeda protiv Crnice upisana je nakon rijetko viđenog preokreta. Što si pomislio kada smo bili dva gola u zaostatku šest minuta prije kraja?

„Kada smo bili dva gola u zaostatku šest minuta prije kraja nisam paničario. Bio sam usredotočen na igru i u glavi mi je bilo samo da zabijemo čim prije gol jer sam znao da će onda preokret krenuti sam od sebe. Osjećao sam da smo bolja ekipa što smo na kraju i dokazali“, rekao je.

Kakva je atmosfera u momčadi nakon izborenog remija u Dubrovniku i dvije „karakterne“ pobjede?

„Atmosfera u momčadi je od samog početka prvenstva dobra, a pogotovo sada. Nakon posljednje dvije pobjede svi još više dišemo jedan za drugoga. Mišljenja sam kako smo i u Dubrovniku zaslužili odnijeti puni plijen jer smo tijekom cijelog susreta bili bolja ekipa na terenu“, iskren je bio Mužar.

Sljedeći je na redu Osijek u gostima, kakvu utakmicu očekuješ s obzirom na poziciju protivnika na tablici?

„S obzirom na poziciju protivnika na ljestvici, sigurno je da će se oni bacati na glavu kako se to kaže, jer im je ovo jedan od posljednjih vlakova kako bi se zadržali u prvoligaškom društvu. Pogotovo kada idete takvoj ekipi u goste znate da će utakmica biti sve samo ne lagana.“

“Odgovornosti se ne bojim”

U Osijeku neće biti Kanjuha, morat ćeš preuzeti veću odgovornost…?

„U Osijeku nismo samo bez Kanjuha, već i bez našeg nominalno prvog pivota Prgometa. Odgovornosti se ne bojim, već je dočekujem uzdignute glave i jedva čekam utakmicu u Osijeku“, hrabro je istaknuo.

Iako ti je tek 19 godina, već si dvaput gostovao u Osijeku, a oba smo puta izašli kao pobjednici. Koliko je specifično gostovanje u Slavoniji?

„Svako gostovanje za sobom nosi posebnu draž. Do sada je u Osijeku uvijek bila natjecateljska atmosfera u kakvoj volim igrati. Također očekujem da ćemo i ovaj put mi biti ti koji će izaći kao pobjednici.“

Do kraja ligaškog dijela prvenstva ostalo je još 5 utakmica. Kojoj se poziciji nadaš uoči doigravanja?

„Trenutno smo zasjeli na drugo mjesto prvenstvene ljestvice i zaostajemo bodovno za Olmissumom. Uz priželjkivanje nekih kikseva ekipe iz Omiša i nastavkom naših pozitivnih rezultata nadamo se da bi mogli zasjesti na prvo mjesto, no uoči doigravanja mislim da bi mogli biti zadovoljni i ako se ustabilimo na drugome mjestu“, optimistično zaključuje.

Dvije godine si bio kapetan juniora, kakvi su dojmovi o sadašnjoj ekipi?

„Juniore sam ove sezone gledao jednom i to u utakmici protiv Alumnusa koju su uvjereno slavili. Poznavajući dečke, mislim da su dobra ekipa i od njih očekujem borbu za svaki trofej koji mogu osvojiti. Neka samo nastave putem kojim smo mi išli prošle godine (prvaci regije) i onda napast državno prvenstvo ako im to pandemija dozvoli (što nama nažalost nije).“

Na terenu bolji nego u kuhinji

Za kraj smo ga pitali za komentar o zajedničkom životu s dvojicom suigrača, Jakovom Mudronjom i Tonijem Vučkovićem.

U nedavnom intervjuu Mudronja je rekao da si jako uredan kao cimer. Čime ti njega možeš pohvaliti?

„Mudronja je uvijek dobrog raspoloženja i donosi taj veseo duh koji imamo u stanu. No jedno je sigurno, ni on ni ja nismo bajni u kuhinji. Probali smo u kombinaciji u nekoliko navrata i to nije nikako dobro završilo“, iskreno zaključuje Mateo.

Dvoboj u dvorani Zrinjevac na rasporedu je u petak 26. veljače u 18 sati, a prijenos za utakmicu u Osijeku osigurao je domaćin preko svoje Facebook stranice.

Dinamo – TO SI TI!