Ostalo je malo više od tjedan dana do izvanredne skupštine Futsal Dinama. Podsjetimo, na njemu će naš Klub birati  predsjednika, ali i jednog člana Nadzornog odbora. To mjesto ostalo je upražnjeno nakon što je Nikola Milojević i službeno objavio kandidaturu na poziciju predsjednika. Ivan Bilušić, jedan od članova Nadzornog odbora objasnio nam je što radi osoba u Klubu na toj funkciji.

Dnevni red skupštine koja će se održati u Megatonu 8. srpnja možete naći OVDJE.

Bilušić: Biti član NO je velika čast, ali i odgovornost

Za početak, možeš li nam objasniti što je u opisu posla nadzornika?

“Biti nadzornik u Futsal Dinamu donosi veliku čast, ali prije svega i veliku odgovornost s obzirom veliki obujam zaduženja propisana Statutom. Nadzorni odbor kao jedno od tijela Kluba prati i nadzire rad tijela utvrđenih Statutom. O svom nalazu i mišljenju obavještava Skupštinu Kluba i tijelo čiji je rad nadziran. Nadzorni odbor utvrđuje je li djelatnost Kluba u skladu sa zakonom, Statutom i drugim aktima Kluba. Nadzorni odbor posebno nadzire materijalno i financijsko poslovanje Kluba. Nadzorni odbor rješava i zahtjeve članova vezane uz rad, djelovanje i sporove unutar udruge, prema Statutu.

Nadalje, Nadzorni odbor može sazivati i sjednicu Skupštine, a i zaprima kandidature registriranih članova koji se imaju namjeru kandidirati za Predsjednika Futsal Dinama te ih nakon zaprimanja imenuje službenim kandidatima.

Također, Nadzorni odbor može pokrenuti i stegovni postupak protiv člana kluba ako se utvrdi kršenje Statuta.”

Jako je bitno da svatko pomogne na način na koji može kako bi Klub rastao

Što se očekuje od novog nadzornika?

“S obzirom na ljudsko bogatstvo koje Futsal Dinamo posjeduje kroz svoje članove, tko god se bude kandidirao i tko god bude izabran ne sumnjam da će to biti jedna jako kvalitetna osoba koja će svoju kvalitetu dokazati kroz visoku motiviranost, otvorenost i kreativnost kako bi Futsal Dinamo rastao iz dana u dan. A što ga očekuje? Hm…hm… e to će on sam morati saznati kada bude izabran.”

Koliki utjecaj ima NO na rad kluba?

“Nadzorni odbor ima utjecaja na rad kluba onoliko koliko je to propisano našim Statutom. Možda je to veliki utjecaj, možda mali. Svatko neka sam zaključi. No, nismo mi tu da glumimo policajce ili DORH, već da pomognemo u području koje je svatko našao za sebe i u kojem daje sve od sebe, a sve kako bi kao klub napredovali sve više. Netko pomaže širokim krugom kontakata, netko pomaže u marketinškom djelu, netko piše prijave za razno-razne državne natječaje na koje bi se klub mogao prijaviti. Vjerujem da će se novi član Nadzornog odbora vrlo brzo pronaći u ulozi koja mu odgovara, uz opis posla propisan Statutom.”

Intervju Ivan Bilušić, NO

Klub koji pripada navijačima

Kako bi usporedio stanje u klubu na početku svog mandata i sad?

“Teško je uspoređivati početak i sada. Prvenstveno zbog COVID-a. Vjerujem da ćemo do kraja našeg mandata osvojiti taj toliko željeni naslov.”

Dolazak novog predsjednika je sjajna vijest

Što misliš o mogućnosti da Dinamo dobije novog predsjednika?

Prije svega zahvala Matiji za sve kaj je napravio za naš klub, no nažalost svako razdoblje ime ima svoj početak i kraj. To što imamo novog kandidata/te je fantastična vijest za naš klub jer je to dokaz da među našim članovima postoje ljudi koji su se spremni dati 200% i koji ne bježe o odgovornosti koju donosi vođenje i predstavljanje našeg kluba. Vjerujem, tko god bio izabran, da će to biti jedna fantastična osoba.

Još jednom, pozivamo sve članove Futsal Dinama da dođu na izvanrednu skupštinu.

Važno je znati da svaki član svojim glasom na neki način oblikuje Dinamovu budućnost. Njegova je, prije svega navijačka, a onda i članska obveza brinuti se o onome što će Dinamo biti sutra i prekosutra, a na to može najviše utjecati baš na izbornoj skupštini. Demokratsko pravo glasa je najdirektnija poveznica između Dinamovih članova i same biti Kluba.

Za sva dodatna pitanja oko Izvanredne izborne skupštine možete nam uputiti na info@futsal-dinamo.hr ili u inbox na našoj Facebook stranici.

Dođi i glasaj jer,

Dinamo – to si ti!