Pred članovima Futsal Dinama je izborna skupština koja će se održati 8. srpnja u 18:30 u SC Megaton. Podsjećamo, na njoj će se održati izbori za nekoliko funkcija u Klubu, ukjlučujući onu predsjedničku. Matija Đulvat je u detaljnom intervjuu objasnio zašto se povlači s te pozicije. U nastavku teksta pročitajte zašto je demokratsko pravo glasa ključ našeg Kluba i zašto je važno da dođete glasati.

Za što se glasa?

Osim za poziciju predsjednika, na skupštini će se birati novi ljudi na još nekoliko pozicija. S mjesta dopredsjednika Futsal Dinama odstupit će Hrvoje Penava, a s mjesta tajnika Kluba Sebastian Sobota pa će novi predsjednik formirati novu upravu.

Zasad je jedan kandidat najavio prikupljanje potpisa za kandidaturu na mjesto predsjednika. Riječ je o Nikoli Milojeviću, sponzoru Dinama koji je s nama od prvog dana i koji je dosad bio jedan od tri člana Nadzornog odbora. Shodno kandidaturi, odlazi iz Nadzornog odbora te se u tom tijelu Kluba otvara novo mjesto.

Člana Nadzornog odbora  bira skupština Kluba. Članovi s pravom glasa mogu pisanim putem predložiti svoje kandidate skupštini Kluba. Kandidat mora biti predložen od najmanje 20 članova Skupštine i mora se složiti sa svojom nominacijom. Prijedlog mora biti podnesen najkasnije 10 dana prije skupštine.

Futsal Dinamo poziva sve članove Kluba da se kandidiraju na mjesto predsjednika kluba u mandatu od 2021. do 2023. te za člana Nadzornog odbora kluba u mandatu od 2021. do 2023. Informacije o izborima možete pronaći u Statutu kluba koji se nalazi na našoj web stranici (O Klubu -> Statut).

Kako sudjelovati na Izvanrednoj izbornoj skupštini?

Izvanrednu izbornu skupštinu kluba sačinjavaju svi poslovno sposobni članovi Kluba s uplaćenom članarinom u trenutku prijave. Na Skupštini mogu sudjelovati svi članovi uz predočenje članske iskaznice, potvrde o plaćenoj članarini ili osobne iskaznice. Članovi mlađi od 18 godina imaju pravo biti prisutni sjednici Skupštine, no nemaju pravo glasa.

Pravo glasa može biti ostvareno samo osobno. Nije moguće opunomoćiti nekoga ni sudjelovati putem predstavnika.

Zašto je važno glasati?

Demokratsko pravo glasa svakog člana je najveća našeg Kluba. Ono  dugoročno usmjerava vizija i djelovanje Futsal Dinama te predstavlja mehanizam korekcije koje je uvijek u rukama navijača. Nažalost, neki drugi klubovi nemaju tu sponu između onih koji upravljaju i članova. U kontekstu modernog sporta ovo nije uobičajen model biranja i odlučivanja, što naš Dinamo čini još posebnijim.

Važno je znati da svaki član svojim glasom na neki način oblikuje Dinamovu budućnost. Njegova je, prije svega navijačka, a onda i članska obveza brinuti se o onome što će Dinamo biti sutra i prekosutra, a na to može najviše utjecati baš na izbornoj skupštini. Demokratsko pravo glasa je najdirektnija poveznica između Dinamovih članova i same biti Kluba.

Pozivamo sve punopravne Futsal Dinama da dođu u Megaton i kažu nam kakav Dinamo žele i vide u budućnosti. Jedan član jedan glas osnovni je moto Dinama i njegova pokretačka snaga. Podržite ga i na ovim izborima. Neka se Vaš glas čuje.

Za sva dodatna pitanja oko Izvanredne izborne skupštine možete nam uputiti na info@futsal-dinamo.hr ili u inbox na našoj Facebook stranici.

Dođi i glasaj jer,

Dinamo – to si ti!