Futsal Dinamo ispisao je povijest kluba izborivši finale prvenstva Hrvatske prvi put u svojoj povijesti. Prva utakmica odigrana je u SD Ribnjak u Omišu, domu Olmissuma, koji je tijekom regularnog dijela prvenstva izborio drugo mjesto na ljestvici te osigurao prednost domaćeg terena.

U prvom susretu, Plavi su nažalost upisali poraz. Prvi pogodak na utakmici postigao je Plavi 9, Luka Perić, koji nam je omogućio da na poluvrijeme otiđemo s minimalnom, ali vrlo važnom prednošću. Ipak, u drugom poluvremenu domaćin je uspio preokrenuti rezultat, pa prva pobjeda u seriji pripada Olmissumu.

Kristian Čekol: Nadam se da ćemo u Draženovom domu završiti priču

Naravno, ništa još nije gotovo. Rekorder kluba, Kristian Čekol, prokomentirao je utakmicu i najavio „pun“ Draženov dom idući tjedan:

„U petak smo odigrali jednu tešku i zahtjevnu utakmicu. Nakon vodstva od 1:0, u drugom poluvremenu smo se nesvjesno povukli i bilo nam je teško za igrati. Bacali smo dosta dugih lopti na pivote i nismo imali igru jednostavno, a oni su zabili taj prvi sretan gol. Nismo se uspjeli obraniti u nekim situacijama, a kasnije smo probali s golmanom igračem, no nije išlo.“

„Nadam se da ćemo u ponedjeljak napraviti taj “break” koji želimo i iščekujemo, da napunimo Draženov dom i da završimo tamo priču“, jasan je bio Čeki.

Tihomir Novak: U Zagreb se želimo vratiti s 1-1

Javio nam se i Tihomir Novak koji naravno vjeruje u svoju momčad i priprema se za novi ogled:

„Pripremamo se u Makarskoj nakon prve utakmice. Nažalost, rezultat nije bio onakav kakav smo svi priželjkivali, ali što je tu je. Imamo sad dva dana za dobro analizirati što smo krivo radili, što je bilo dobro i pripremiti se za ponedjeljak. Pokušat ćemo naravno napraviti taj „break“ i vratiti se u Zagreb s 1:1“, rekao nam je Novak.

Druga utakmica u finalnoj seriji na rasporedu je u ponedjeljak 22.5. u 19:00 na istom mjestu, a zatim minimalno jedna utakmica u Zagrebu, no mi očekujemo dvije.

Ovim putem pozivamo sve navijače Futsal Dinama da u petak 26. svibnja dođu u KC Dražen Petrović te navijanjem i pjesmom podrže Plave u borbi za pehar, ali i novo ispisivanje povijesti.

Već sada, rasprodano je pola kapaciteta dvorane, stoga požurite po svoju ulaznicu i budite dio ove Plave priče, budite naš šesti igrač jer svaki glas s tribina nam je potreban.

Ulaznice možete u pretprodaji nabaviti online na platformi CoreEvent, a fizičke ulaznice bit će puštene u prodaju u utorak, 23. svibnja, u BBB Fan Shopu, u Ilici 37.

Dinamo – to si ti!