Jutro nakon dvoboja na Šalati, koji je završio remijem (2:2), Futsal Dinamo i Futsal Shkupi odradili su zajednički trening u sklopu kojega su odigrali i trening utakmicu, dva puta po 20 minuta čiste igre. Plavi su na kraju slavili s 3:1, a sva četiri pogotka pala su u nastavku utakmice.

Futsal Dinamo zaigrao je u sastavu s manje igrača nego sinoć na Šalati: Ivan Pavlić, Ante Piplica, Filip Domiter, Mateo Mužar, Ivan Tvrtko Pajalić, Antonio Konsuo, Kiko Dragaš Selaković, Kristian Čekol, Filip Novak, Zvonimir Šućur i Luka Bjelić. U odnosu na Šalatu u kadru nije bilo Nevena Zonjića, Danijela Dekanića, Filipa Vukelića i Filipa Pranjića. Zaigrali nisu niti ozlijeđeni Kristijan Postružin i Toni Vučković.

Prvo poluvrijeme bilo je prilično dinamično, Dinamo je igrao s visokim presingom, a bolju igru Purgera nisu iskoristili Zvonimir Šućur u tri navrata, Kristian Čekol u dva, a jedan lijepi pokušaj imao je i Mateo Mužar. U prvom dijelu nije bilo pogodaka, no zato nam je drugi dio pružio puno efikasniju utakmicu. U redovima Futsal Dinama i dalje su najopasniji bili Šućur i Čekol. Novo Dinamovo pojačanje iz Šibenika 1983 sudjelovalo je u gotovo svakoj opasnoj akciji Purgera, a u 26. je asistirao Mateu Mužaru koji kroz ‘šumu nogu’ pogađa za 1:0 vodstvo Dinama.

Shkupi je u nastavku utakmice preuzeo veći rizik, prvo je Antonio Konsuo sjajnim uklizavanjem spriječio ‘čisti’ gol gostiju, no Makedonci su uspjeli izjednačiti nakon što su probili Dinamovu lijevu stranu obrane. Na drugoj stativi iz blizine loptu je u mrežu ugurao Ismet Ceka.

Plavi su do novog vodstva stigli nakon kontre. Mateo Mužar uzeo je loptu, dodao do Šućura koji proigrava Čekola, a Dinamov bek sjajnim potkopavanjem lopte pogađa za 2:1 vodstvo Dinama. Nakon dvije asistencije i nekoliko propuštenih ‘zicera’ u strijelce se upisao i Šućur i to nakon još jedne kontre i duplog pasa s Kikom Dragašem Selakovićem.

Kristian Čekol mogao je zabiti za 4:1, ali je propustio deseterac nakon šestog akumuliranog prekršaja gostiju. S obzirom na to da je igrač Shkupija zaradio crveni karton, Dinamo je dvije minute igrao s igračem više, ali bez konkretnog učinka. Purgeri su slavili s 3:1 i tako upisali prvu pobjedu na pripremama za novu sezonu.

Plavi se okreću nastavku priprema koje će odraditi u Zagrebu, a sudjelovat će i na nekoliko turnira izvan grada.

Dinamo – to si ti!