Dinamo je protutnjao Sutinskim vrelima kao nekad Samoborčekova Srebrna strijela. Slavili smo protiv Uspinjača-Gimke s 3:6. Bila je to prva Dinamova pobjeda nakon pet utakmica čime smo stiglo do učinka od 12 bodova uoči zadnjeg kola prvog dijela prvenstva i utakmice protiv Alumnusa.

Pobjeda je izborena protiv uvijek tvrdog gradskog rivala, ali dodatnu draž daje činjenica da je ostvarena dva dana nakon fizički i emotivno iscrpljujuće utakmice protiv Olmissuma.

Odlično poluvrijeme, Plavi iz prekida otključali suparnika

Dinamo je u utakmicu krenuo vrlo dobro. Uzeli smo kontrolu nad posjedom od samog početka i gradili postepeno svoj napad. U prvih nekoliko minuta ubilježili smo par vrlo dobrih šansi.

U drugoj minuti Filip Novak se najbolje snašao na jednoj odbijenoj lopti, ali mu je Ante Piplica obranio udarac. Treba reći kako je vratar domaćina odigrao pravu “neuerovsku partiju” u kojoj je nekoliko puta pravovremenim izletavanjem spriječio naše dubinske lopte. To ga je skoro koštalo u četvrtoj minuti. Odbio je loptu duboko na našu polovicu, a Davor Kanjuh je pucao otprve iz voleja i zamalo dao najljepši gol u svojoj karijeri. Ipak, Piplica se dobro snašao i upisao novu obranu.

Uspinjača-Gimka je prvu pravu šansu imala u sedmoj minuti. Josip Brkić se sjurio prema Mariju Hercegu, ali je hercegovačka hobotnica odlučila zaključati svoja vrata u prvom dijelu. Dinamo je nastavio napadati, a jedna od najljepših akcija stigla je u 11. minuti kada je Mateo Mužar nakon duplog pasa snažno pucao pored gola. U idućoj minuti za domaćine su pucali najprije Silvio Toth, a onda i Renato Koturović iz kontranapada, ali nisu stigli do gola.

Kad nije uspio iz igre, Dinamo je odlučio stvari riješiti iz prekida. Igrala se 13. minuta.  Kanjuh je brzo izveo loptu za Jakova Mudronju, a naš pivot je zakucao loptu u gol takvom snagom i brzinom da su se prehladili svi kraj kojih je ona prošla. Minutu i pol kasnije, gotovo pa identičan scenarij. Dado brzo izvodi prekid, a Mihovil Prgomet postiže treći gol u sezoni. Dinamo je s 2:0 otišao na odmor.

Dinamo protutnjao Sutinskim vrelima

Jakov Mudronja je odigrao utakmicu za deset.

Ludo drugo poluvrijeme: sedam golova i četiri deseterca

Drugo poluvrijeme bilo je jedno od najluđih ove sezone. Već u prvoj minuti bilo je jasno da se sprema nešto posebno. Najprije je Kanjuh lobao Piplicu i pogodio stativu. Desetak sekundi nakon toga Prgomet je zapucao sjajnu šansu, a nakon toga je Filip Novak prošao golmana ali nije našao put do mreže. Ipak, u drugoj minuti nastavka stižemo do novog gola. “Svrdlo” s Trešnjevke danas je odlučilo biti Fantom. Prga je ukrao jednu loptu i s deset metara precizno zabio pored Piplice.

To je unijelo nervozu u redove domaćina koji je nakon pet minuta imao pet akumuliranih prekršaja. U sedmoj minuti je Silvio Toth snažno zatresao prečku, a lopta je plesala po liniji. Na drugoj strani, presing je još jednom bio dobitna kombinacija za Modre. Prgomet uzima loptu i dodaje za Mudronju koji rutinirano postavlja 4:0.

Uspinjača-Gimka je stigla do nade u preokret u 30. minuti kada je Koturović sjajno okončao jedan kontranapad. Nakon toga slijedi nevjerojatna serija od čak četiri deseterca koje je Dinamo pucao zbog akumuliranih prekršaja. Novak jednom i Kanjuh dvaput nisu uspjeli naći put do mreže. Onda je loptu odlučio uzeti Mudronja i u maniri Rudolfa Belina mirno odvagati golmana i zabiti pored njega. Treba napomenuti kako je Toth još jednom zatresao prečku na gotovo identičan način, ali ponovo nije imao sreće.

Uspinjača se nije predavala i uvela je golmana igrača. To im se isplatilo kada je Matija Uremović u 36. minuti zabio u prvi kut. Već u idućoj minuti, Kanjuh je golom sa svoje polovice osigurao pobjedu Dinamu. Konačnih 3:6 postavio je Toth koji je napokon do kraja namjestio nišanske sprave.

Vremena su čudna i teška. Danas je igrao Dinamo i pobijedio. Proveselite se i popijte koju Žuju uz svoje najbliže. Tko će dočekati Alumnus idući vikend!

Dinamo – to si ti!