Futsal Dinamo bio je bolji od Šibenčana u drugom kolu nastavka prvenstva s 5:1. Funcuti su već nakon tri minute gubili 2:0 te se od početnog šoka nisu uspjeli oporaviti do samog kraja.

Furiozan start Dinama

Šibenčani se nisu ni snašli, a već su gubili 2:0. Već u prvoj minuti Plavi su iskoristili nespretnost u obrani gostiju koja je previše komplicirala. Toni Vučković je ukrao loptu, a njegovu asistenciju je u gol pretvorio Mihovil Prgomet.

U trećoj minuti je Vučković pokazao koliko voli igrati protiv ekipa iz Krešimirovog grada. Dobio je loptu s lijeve strane na suprotni bok odakle je lijevom odapeo i pogodio rašlje. Sredinom prvog dijela vidjeli smo reprizu prvog gola.

Ovog puta je tat bio Filip Novak, a Vučković je zabio čak osmi gol ove sezone protiv Funcuta ili Crnice. Tu su se gosti malo trgnuli te su uskoro smanjili vodstvo. Franjo Matković je ljevicom proparao mrežu nakon povratne iz kornera.

Imao je Dinamo do kraja poluvremena još par šansi za povećati vodstvo. Bila je to još jedna neoprezna reakcija Šibenčana, ali Kristian Čekol nije ukradenu loptu pretvorio u gol. Novak je pogodio stativu, a Čekol i Davor Kanjuh su uspjeli u jednoj akciji izigrati čitavu suparničku obranu, ali ne i pogoditi mrežu.

U zadnjim trenucima poluvremena bilježimo dvije sjajne obrane Ante Piplice. U oba slučaja suparnik mu je bio Eduardo da Silva koji je malo zahrđao u odnosu na sezonu 2005./06. Posao je Dinamu olakšao Matković koji je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Rutinirano drugo poluvrijeme

U prvoj polovici nastavka je utakmica bila nešto mirnija. Na početku je Piplica sjajno skinuo pokušaj Zvonimira Šućura, prvog topnika lige. Dinamo je povremeno prijetio, ali udarci Novaka i Jakova Mudronje nisu bili dovoljno precizni. U 27. minuti se i Piplica okušao u napadu.

Presjekao je pas gostiju i krenuo u slalom. Snažno je pucao, ali nije svladao kolegu Marija Jarmanovića. U 30. minuti Čekol je fantastično izbacio iz igre dva suparnika i lobao golmana, ali je njegov pokušaj očišćen s crte. Dvije minute kasnije Novak je zarolao golmana, ali lopta još jednom nije završila u mreži narančastih.

Ipak, treća je bila sreća. Dinamo je odigrao sjajnu kontru. Mudronja je povukao i dodao za Čekola koji je uposlio Novaka. Ovog puta mlada Dinamova ljevica lijepo pogađa prvi kut i odvodi nas na 4:1. Uskoro smo vidjeli i igru s golmanom-igračem Šibenčana. Dvije i pol minute prije kraja, to je iskoristio Mateo Mužar koji je zabio na prazna vrata.

Na kraju, želimo se zahvaliti prijateljima s juga koji su postali prva navijačka skupina koja je ove sezone bila gost Bad Blue Boysima u 1. HMNL. Funcuti nisu prestali s podrškom čitav susret i pridonijeli su lijepoj atmosferi. Nadamo se da će nas ždrijeb uskoro spojiti ponovno, možda baš u playoffu. Nas u idućem kolu očekuje jedno od najtežih gostovanja u ligi, kod Novog Vremena.

Dinamo – to si ti!

UČLANI SE!