S obzirom na to da je prošle sezone Olmissum osvojio duplu krunu, ove nije predviđeno igranje Hrvatskog superkupa u futsalu. Stoga, održat će se ‘pilot’ Superkup po uzoru na španjolski LNFS. Na turniru u Vrgorcu sudjelovat će domaćin turnira i finalist kupa Vrgorac, finalist prvenstva Novo Vrijeme Apfel te dvije momčadi koje su prvenstvo završile u polufinalu Futsal Dinamo i Crnica.

U polufinalnim dvobojima, koji se igraju 23. rujna, Vrgorac igra protiv Crnice, a Futsal Dinamo protiv Novog vremena. U petak (24. rujna) igraju se utakmica za treće mjesto i finale. Parovi polufinala određeni su ždrijebom. Na turniru neće sudjelovati osvajač duple krune Olmissum.

Ovo je prvo, neslužbeno natjecanje koje bi od iduće sezone trebalo zaživjeti u sljedećem formatu:

Na Superkupu bi sudjelovali – prvak, osvajač kupa, finalist prvenstva i finalist kupa. U slučaju da jedna ili dvije momčadi igraju oba finala, na turnir uskaču treći i četvrti u prvenstvu.

Superkup u ‘Final Four’ formatu prvi su uveli Španjolci koji su na taj način podignuli zanimanje za još jedan futsal događaj u kalendarskoj godini, pred sami početak sezone.

Nadamo se da će prvi Superkup u ovakvom formatu, premda on bio i neslužben, ispuniti očekivanja i da ćemo dobiti jedan jaki turnir na početku svake sezone 1.HMNL.

>Raspored sezone 2021/22 
> Kadar Futsal Dinama za sezonu 2021/22