[Dinamo za 53nju]

Halo, Činda, jel sve ok? Grbi, di si, kak su tvoji? Kaj, idemo, treba kaj ponijet? Mi smo na obilaznici, ostali se nalaze u Buzinu. Da, uzmi vode, uzmi si rezervnu obleku. Čujemo se tam, valjda bude signala. Sretno i vama.

Tako su otprilike zvučali naši pozivi tog kobnog utorka 29. 12., sad već minule 2020. godine. Išli smo, još se ide, neki od naših navijača su već četiri uzastopna tjedna na lokacijama, pomažu, grade, obnavljaju i dostavljaju. Brinu o svojim sugrađanima, o starima i mladima. Međutim, mi se drugi dan krenuli dogovarati kako bismo kao klub mogli pomoći, ali da to ipak napravimo na onaj naš, dinamov način. Počelo je kao zezancija na treninzima, koji su počeli u ponedjeljak 4. siječnja.

Organizirali smo posebnu seriju dresova, sa simboličnim brojem 53, tik iznad NIKE-ovog logotipa, na mjestu gdje inače pišu inicijali. Jer mi smo svi Petrinja u ovom trenu, i ujedinjeni smo oko istog cilja. Igrom slučaja, ove sezone za nas igraju dvojica Petrinjaca, jedan je već senator u klubu, dok je drugi dio Dinamove svlačionice postao prošlog ljeta, odlučivši se napraviti korak više na igračkom, ali i životnom planu. 

Dinamo za Petrinju – Zajedno stara, srednja i nova generacija

Petrinja, Dinamo i Goričani Humanitarka

Iz tog razloga, mi smo odlučili dodati sportski motiv cijeloj ovoj našoj akciji, koju pokrećemo u suradnji s našim Plavim prijateljem, udrugom  Goričani Humanitarka. Upravo je suradnja s dečkima i curama koji su već pravi veterani u prikupljanju humanitarne pomoći simbolična na više razina. Prvo, Turopolje i Velika Gorica nalaze se na pola puta do Petrinje, čijoj pravoj obnovi želimo bar malo pripomoći. Također, jedan od pripadnika udruge je naš član Nadzornog odbora, koji više puta godišnje biciklira upravo do Siska i Petrinje, i time podsjeća sve nas skupa koliko je taj kraj Hrvatske predivan. I treće, znamo da sve nas motivira sportsko nadmetanje, te smo uvjereni kako ćemo upravo ovakvim pristupom potaknuti sve da kupnjom dresa pomognu u obnovi tog kraja.

Zato su Grbi i Činda izabrali svoje pulene i podijelili se u momčadi čije ćete kasice prasice puniti svojim licitiranjem za dresove. Naravno, dres i poruku zahvale od pojedinog igrača šaljemo svima na kućnu adresu nakon slanja potvrde o uplati na račun udruge Goričani Humanitarka. Početna cijena svakog dresa je 53 kuna*.

Petrinja – to si ti!

Pravila aukcije “Dinamo za Petrinju”

Svakog dana u 20 sati na našoj Facebook stranici objavit ćemo fotografije po jednog igrača iz Teama Činda i jednoga iz Teama Grbi. Početna cijena svakog dresa je 53 kuna, a u komentarima licitirate za dresove, npr. Matković – 800 kn ili Grbeša 900 kn, ovisno o tome za čiji dres licitirate. Osoba koja ponudi najviše za jedan dres osvaja dres svojega igrača. Trajanje jedne aukcije je 24 sata, kada ponovno krećemo s licitacijama za dresove nova dva igrača.

Za potrebe humanitarne akcije Futsal Dinamo za Petrinju, udruga Goričani Humanitarka otvorila je izdvojeni žiroračun samo za tu namjenu, tako da Petrinjcima i obnovi njihovih kuća možete pomoći i direktnom uplatom na HR9524840081502022881 (za uplate iz inozemstva SWIFT: RZBHHR2X)

Sav prikupljeni iznos na aukciji donirat će se za kupnju građevinskog materijala i obnovu kuća u Petrinji u suradnji s Bad Blue Boysima.

Team Činda: Daniel Matković (kapetan), Mihovil Prgomet, Hrvoje Penava, Antonio Vuk, Jakov Muronja, Nikola Grgić, Kiko Dragaš Selaković, Filip Novak i Matija Đulvat

Team Činda

Team Činda

Team Grbi: Kristijan Grbeša (kapetan), Davor Kanjuh, Kristian Čekol, Nikola Badrov, Ivan Pavlić, Mateo Mužar, Mario Herceg, Toni Vučković i Luka Bjelić.

Team Grbi

Team Grbi

Datum:

28.01., četvrtak:
29.01., petak:
30.01., subota:
31.01., nedjelja:
01.02., ponedjeljak:
02.02., utorak:
03.02., srijeda:
04.02., četvrtak:
05.02., petak: Square – Dinamo
06.02., subota:

Team Činda

Prgomet
Penava
Mudronja
Vuk
Grgić
Dragaš
Novak
Đulvat

Matković (Činda)

Team Grbi

Kanjuh
Čekol
Badrov
Pavlić
Herceg
Vučković
Bjelić
Mužar

Grbeša (Grbi)