Na kraju sezone dužni smo svojim navijačima pružiti pregled segmenta Kluba u koji od prvih dana ulažemo velike napore, ideje i sredstva. Dinamova Škola futsala je pogon iz kojeg svake sezone crpimo nekoliko igrača za prvu momčad i koja nam je zalog za stabilnu budućnost.

Iako je sezona bila prožeta izazovima zbog pandemije koronavirusa, uspjeli smo i u takvim uvjetima zadržati visoku razinu rada i razvoja.

Juniori – koračić do samog vrha

Naš najstariji uzrast iza sebe ima fenomenalnu sezonu. Nažalost, zbog otkazivanja nekih natjecanja ostali smo bez većeg broja utakmica, ali smo u prvenstvu briljirali. Uvjerljivo smo osvojili titulu prvaka Regije Zapad pobjedom nad gradskim rivalom Uspinjačom-Gimkom. To nam je donijelo plasman na završnicu na kojoj se našlo osam najboljih ekipa iz države.

Prošli smo grupu s Futsal Pulom, MNK Herojima i Aurelijom. Ždrijeb nas je još jednom spojio sa znancima iz Gimke koje smo opet svladali. U velikom finalu protiv Aurelije smo nakon junačke bitke i dva crvena kartona ipak ostali kratki. Bez obzira na to, imali smo i više nego dovoljno razloga biti ponosni. Juniorima sezona nije gotova jer ih čeka nastup Futsalitu te međunarodni turnir u Samoboru. Prepoznavanje truda i rada stiglo je i u vidu poziva za reprezentaciju. Filip Domiter, Luka Bjelić, Jure Jakovljević i Kiko Dragaš postali su mladi reprezentativci.

Sve veća brojnost i odlični klinci

Nažalost, ostali su uzrasti uskraćeni za veći dio natjecanja, ali su kroz čitavu sezonu marljivo trenirali. Treba istaknuti kadete (također igraju Futsalito ligu) i pionire. Uspjeli smo te uzraste popuniti ozbiljnom brojkom i dobiti niz igrača koji bi već iduće sezone mogli biti nositelji igre. Pri tome je generacija 07/08 uzela broncu na službenoj ligi Zagrebačkog nogometnog saveza.

Mlađi pioniri su jedna od naših najkvalitetnijih i najtrofejnijih generacija. Radi se o dečkima koji još uvijek zajedno igraju veliki i mali nogomet, ali u sebi nose ogroman potencijal i u idućim sezonama željno očekujemo njihov daljnji razvoj. U finalu ZNS-ove lige su izgubili nakon izvođenja penala. Konačno, bazu i osnovu piramide naše Škole čine naši limači i zagići (6-10 godina). Iduće sezone nadamo se još većoj brojci najmlađih kada ćemo moći u većoj mjeri surađivati s vrtićima i školama. Ove sezone smo zbog oštrih mjera s tog aspekta imali najteži posao.

Osim naših standardnih i već kultnih Megatona i Jazbine, pokušali smo se približiti polaznicima i otvaranjem dvorane na Prisavlju. Nažalost, ona se često zatvarala te nam preostaje za vidjeti u skoroj budućnosti gdje ćemo sve održavati treninge.

Konačno, veliku pohvalu zaslužuju i treneri koji su tijekom čitave pandemije komunicirali s polaznicima Škole, pratili njihove aktivnosti i održavali Zoom treninge. To je bilo posebno izazovno jer smo prošlu sezonu završili s devet trenera, dok smo ovu izgurali s pet trenera i našim bivšim igračem Markom Pavlovićem koji nam se nedavno pridružio. Plan je povećati broj polaznika, lokacija i trenera, a trenutna struka i trend rasta daju nam za pravo vjerovati da će Dinamova Škola futsala biti još bolja. Planiramo organizirati i ljetni kamp te turnir o čemu ćemo članove i navijače detaljnije obavijestiti u skoro doba.

Škola futsala - najmlađi

Dinamova Škola futsala ima svijetlu budućnost

Grgić: Cilj je pojačati se trenerima

Svoj osvrt na ovu, po svemu posebnu sezonu, dao nam je i voditelj škole Nikola Grgić. “Zadovoljan sam napretkom u organizaciji i komunikaciji u svim strukturama. To je ove sezone bio veliki problem zbog pandemijskih mjera. Činjenica da smo i u takvim uvjetima uspjeli trenirati i natjecati se već je velika pobjeda”, rekao je.

Što se tiče ciljeva i planova za sljedeću sezonu, očekuje i dalje rast i razvoj. “Želimo podići broj polaznika, ali i trenera. Jedno mora pratiti drugo zbog opsega posla. Uskoro ćemo se vjerojatno kompletirati u tom smislu, ali sve će se znati na vrijeme. Nadam se da ćemo za godinu dana pričati o još većoj Dinamovoj Školi futsala na zadovoljstvo svim polaznicima, roditeljima i oni koji unutar nje rade”, zaključio je.

Dinamo – to si ti!