U još jednoj dramatičnoj utakmici između Futsal Dinama i Novog vremena pobjedu su odnijeli današnji domaćini iz Makarske. Pobjedu su osigurali u doslovce posljednjoj sekundi utakmice nakon što su Plavi na poluvrijeme otišli s vodstvom od 0:2. Makarani su u drugom poluvremenu uspjeli preokrenuti, Dinamo izjednačiti, pa čak i imati napad za pobjedu, no stvari su ipak otišle na mlin momčadi iz Makarske.

Furiozno je Dinamo ušao u utakmicu, a Čekol je odmah najavio svoje jako dobro izdanje. Pogodio je vratnicu, uputio opasan udarac i sjajno kombinirao s Postružinom u svega par minuta, no mreža Makarana je još mirovala.

U 9. minuti Postružin i Perić zajedničkim snagama kradu loptu, a snažan udarac Perića završava također pored vratnice. Odmah potom, Pajalić se u slalomu obrušio prema Baškoviću na golu Novog vremena, ali ni on nije bio precizan.

Na drugom kraju parketa, Piplica izvrsnom reakcijom zaustavlja Barbarića u situaciji 1 na 1, a zaprijetio je i Gašpar nakon lijepe i brze kombinacije Makarana pred golom Dinama. Siguran je opet bio Piplica.

A onda – gol za Dinamo. U 16. minuti, Čekol krade loptu obrani Novog vremena, fenomenalnim dodavanjem prosljeđuje loptu na drugu stativu gdje Perić neometan zabija za vodstvo Plavih, 0:1!

U 19. minuti požutio je Postružin nakon neopreznog starta u zoni udarca, no i to je zaustavila obrana Dinama. A na drugoj strani – ponovno Čekol. Uzima još jednu loptu obrani domaćina te ovaj put pronalazi Šućura koji lijepim finišom produljuje svoj golgeterski niz za vodstvo Dinama 0:2!

No prava drama odvila se u drugom poluvremenu. Na obje strane igralo se brzo, okomito, agresivno, no istaknuli su se golmani oba kluba sa odličnim obranama.

Stvari su se počele komplicirati u 27. minuti kada je nakon faula van svog kaznenog prostora Piplica dobio crveni karton te se Dinamo našao s igračem manje na terenu, dok je na gol stao kapetan momčadi Pavlić. Situaciju s igračem više iskoristio je Gašpar koji je nedugo nakon smanjio vodstvo Dinama na 1:2.

U 31. minuti Novo vrijeme dolazi i do izjednačenja. Jednu dugačku loptu primirio je Barbarić u šestercu Plavih te pogodio za 2:2. U sljedećoj minuti Pavlić prvo skida mrtvaca Gašparu, a u sljedećem napadu kapetan Dinama zamalo je zaustavio i drugi udarac Gašpara. Nažalost, ovaj drugi se od Pavlićevih ruku odbio u gol za preokret i vodstvo domaćina, 3:2.

No tu nije bilo kraj. Požrtvovni Dinamovci skupili su glave te jurnuli po izjednačenje. Ono je došlo u 36. minuti kada je Čekol okrunio svoje sjajno izdanjem pogotkom za 3:3. Na kraju fenomenalne kombinacije s Postružinom, ostao je sam na vrhu šesterce i efektno pronašao mrežu Baškovića.

U posljednjim trenucima utakmice krenuo je Dinamo i po sva tri boda s golmanom-igračem. Nažalost po Plave, dogodilo se ono najgore. U posljednjoj sekundi utakmice, Makarni su oduzeli loptu i pogodili sa zvukom sirene za 4:3. Nakon prave drame sva tri boda ipak ostaju u Makarskoj.

Futsal Dinamo svoju sljedeću utakmicu igra u petak 11.11. u 18:15 protiv Olmissuma u Dvojci. Više o tom dvoboju u narednim danima.

Dinamo – to si ti!