Do početka nove sezone i gostovanja kod Novog Vremena ostalo je dva tjedna. U tom periodu porazgovarat ćemo s dvojicom bivših juniora koji će od nove sezone nositi isključivo seniorski dres Futsal Dinama. Doduše, prvi od njih dvojice i nije baš novo lice za Dinamove navijače. Filip Novak debitirao je za seniorsku momčad još 31. ožujka 2019. u dvoboju 20. kola protiv Jesenja u Kutiji šibica. Plavi su već u 15. minuti zabili za konačnih 4:0, a Novak, tadašnji ulazni junior, u završnici dvoboja dobio je priliku debitirati za seniorsku momčad i prikupiti vrijedno iskustvo.

U pretprošloj sezoni Novak je bio izlazni junior, a u prošloj je s već etabliranim Mateom Mužarom te još jednim novopečenim seniorom Tonijem Vučkovićem predvodio juniorsku ekipu do naslova prvaka regije Zapad, a onda i do finala neslužbenog prvenstva Hrvatske. U prošloj sezoni Novak je trenirao sa seniorima te se još osam puta našao u zapisniku prve momčadi, no nije ulazio u igru…

Kakva su očekivanja od prve prave seniorske sezone?

Za prvu seniorsku sezonu cilj mi je skupiti što više minuta na parketu i opravdati povjerenje koje sam dobio od kluba i trenera Alena Jukića”, kratak je u uvodu bio Filip Novak.

Druga Šalata

Naznake onoga što bismo od Novaka mogli očekivati u idućoj sezoni vidjeli smo na nedavnoj Šalati, na kojoj je Novak bio jedan od ključnih igrača Dinama u 6:3 pobjedi nad prvakom Švedske Hammarbyjem. No, mnogi ne znaju kako je Novaku ovo već druga Šalata. Nastupio je i prije godinu dana u 2:0 pobjedi nad Milanom.

Filip Novak Futsal Dinamo

Filip Novak (treći s lijeva)

Koja ti je Šalata bila draža, prva koja se igrala pred navijačima, a ti si dobio malo minuta, ili ovogodišnja, bez navijača, ali uz tvoju odličnu partiju?

“Uf, teško pitanje. Obje Šalate su mi bile posebne, svaka na svoj način i ne bih htio niti jednu posebno izdvajati. Prva je bila posebna zbog nevjerojatne atmosfere koju su naši navijači napravili na tribinama. Ovogodišnja Šalata mi je pružila priliku da se dokažem na terenu. Nažalost, bez navijača zbog trenutne situacije”.

Novak igra na poziciji desnog beka, na kojoj mjesto prvotimca drži povremeni reprezentativac Kristijan Grbeša. U kojim segmentima igre po tebi imaš najviše prostora za napredak?

“Drago mi je što imam priliku učiti i igrati uz takvog igrača s toliko iskustva i uspjeha kroz cijelu karijeru. Uz Grbešu mogu samo napredovati. Smatram da prostora za napredak imam u svim segmentima igre, a najviše u fazi obrane”.

Odlaskom tebe, Mužara i Vučkovića dosta se promijenila slika juniorske ekipe. Kakav rezultat očekuješ od juniora u idućoj sezoni?

“Sadašnji juniori su i dalje iznimno kvaliteta ekipa. Smatram da mogu napraviti jako dobar rezultat u prvenstvu. Očekujem od njih dosta”.

Filip Novak aka “Nolinho”

Iako je Novak odavno poznato lice za naše navijače koji su pratili juniorsku momčad kluba, širem Dinamovom puku Novak iliti ga “Nolinho” postao je poznat u listopadu 2019. kada je pokrenuta e-sport momčad Kluba, a Novak se, kao tadašnji prvak države u video-igri FIFA 19, prometnuo u prvo lice te momčadi.

Iako Novak čeka prvi trofej u e-Dinamovom dresu (jedini naslov Klubu za sada je donio Andrija Vrcan na turniru u Dubravi), Nolinho je za vrijeme samoizolacije i izostanka (pravih) sportskih događaja Futsal Dinamu donio pobjedu u pravom e-sport trileru protiv Uspinjače Gimke, okrenuvši zaostatak Ivana Obšivača i zabivši za pobjedu duboko u sudačkoj nadoknadi (Video: 1:16:23).

Uskoro izlazi nova FIFA 21. Hoćeš li i dalje moći predstavljati klub na oba polja, sada kada si postao dio seniorske momčadi?

“Naravno da ću nastaviti igrati i FIFA-u, vjerojatno ne toliko aktivno kao prijašnjih godina zbog sportskih i privatnih obaveza. Očekivanja od novog izdanja FIFA-e su velika, očekujem da će prije svega popraviti “game-play”, a veselim se i novostima koje su najavili”, rekao nam je za kraj Novak, kojem želimo sreću da u idućoj sezoni ostvari svoje ciljeve prije svega na futsal parketu, a onda i na play-stationu.

Dinamo – to si ti!