Futsal Dinamo će od 10. do 12. travnja biti domaćin čak tri velika turnira za mlađe uzraste koja će se održati za vrijeme uskršnjih praznika u Domu sportova.

Baš kao što smo u veljači bili domaćini nedavne Završnice hrvatskog malonogometnog kupa, naš klub domaćin je Državne završnice Prvenstva Hrvatske u U15 kategoriji, a pod organizacijiom Hrvatskog nogometnog saveza, na kojoj će od 10. do 12. travnja sudjelovati najboljih 15 klubova iz cijele Hrvatske.

Dodatno, naš klub je organizator i domaćin prvog izdanja međunarodnog Zagreb Five turnira koji će se paralelno odvijati u dvije uzrasne kategorije – U13 i U11. Zagreb Five održava se 11. i 12. travnja, također u Domu sportova.

Državna završnica Prvenstva Hrvatske U15

Od ove sezone, Hrvatski nogometni savez pokrenuo je jedinstvenu 1.HMNL za juniore (U19) i kadete (U17), a organizirat će i završni državni turnir za pionire (U15). Upravo je našem klubu pripala čast i odgovornost domaćinstva državne završnice na kojoj ćemo ugostiti još 14 hrvatskih momčadi.

Državna završnica krenut će na Uskrsni ponedjeljak 10. travnja, a održava se u Domu sportova, u dvoranama II i III. Od ponedjeljka do srijede gledat ćemo 25 utakmica nakon kojih ćemo dobiti U15 prvaka Hrvatske u futsalu!

>>> Ždrijeb je odlučio: Poznate skupine završnice 1.HMNL za pionire (U15)

Osim Futsala Dinama, na državnoj završnici nastupit će Novo vrijeme, Olmissum, Vrgorac, Futsal Pula, Crnica, Osijek, Universitas, Uspinjača Gimka, Futsal Gorica, Primošten, Aurelia, Vinkovci, Novi Marof i Zagreb 92.

Bogat sportski program predviđen je za sva tri dana trajanja turnira, a detaljan raspored i profile momčadi na završnici objavit ćemo na klupskim stranicama u narednim danima.

Zagreb Five 2023

Kao što je navedeno u uvodu teksta, uz državnu završnicu U15 kategorije, Futsal Dinamo organizator je i domaćin prvog izdanja međunarodnog turnira Zagreb Five koji se održava za U13 i U11 uzrasnu kategoriju.

Veliko nam je zadovoljstvo i u ovom uzrastu ugostiti neke od najboljih hrvatskih momčadi, kao i sportske prijatelje iz švedskog Norrköpinga.

Na inicijalnom izdanju turnira Zagreb Five, u oba uzrasna razreda na turniru će sudjelovati 6 momčadi koje će nastupati u dvije skupine po tri momčadi.

U U13 kategoriji, osim Futsal Dinama nastupit će Uspinjača Gimka, Vrgorac, Aurelia, Fotex i Futsal Zagi. U U11 kategoriji, uz već spomenute Fotex, Futsal Zagi, Aureliju, Uspinjaču Gimku i Futsal Dinamo, ugostit ćemo i švedski Norrköping Futsal Klubb koji će ovom turniru dati međunarodni karakter.

Nadamo se kako su nam ovogodišnji gosti iz Švedske tek prvi u dugom nizu inozemih gostiju koje ćemo u budućnosti ugostiti na Zagreb Five turniru.

Detaljan raspored i razgovor sa sudionicima turnira također ćemo donijet u narednim danima na klupskim stranicama.

Dinamo – to si ti!