U prvoj utakmici finalne serije protiv Olmissuma, Futsal Dinamo je upisao poraz u gostima, 2:1. Dinamo je u vodstvo doveo Luka Perić u prvom poluvremenu, no golovima Kusture i Jurline u drugom poluvremenu Olmissum je uspio okrenuti rezultat i drugu utakmicu u ponedjeljak dočekuje s prednošću u seriji.

Očekivano, u prvih pet minuta gledali smo dosta opreznu igru s obje strane, bez izraženih prilika. Najozbiljniju šansu imao je Sekulić, no njegov udarac zaustavio je Piplica.

U 9. minuti vidjeli smo prvu šansu za Dinamo, no Perićev udarac ipak je odsjeo u bloku. Odmah zatim sjevenula je i kontra na drugoj strani, no domaćin je bio neprecizan.

Gledali smo tad mini presing Dinama. Kombinirali su Konsuo i Šućur, no snažan udarac Šućura brani Čizmić.

U 11. minuti, Filip Novak lijepo izbaciva svog čuvara iz ravnoteže, no udarac je ipak odsjeo malo iznad gola. Par minuta kasnije i Dekanić se izborio za udarac, no otišlo je malo pored vratnice.

Uslijedilo je malo zatišje na utakmici, a onda je Dinamo poveo. Filip Novak nadmudrio je svog čuvara na desnoj strani te ubacio upotrebljivu loptu za Luku Perića u kaznenom prostoru, a Perke postiže svoj treći pogodak u tri utakmice protiv Olmissuma ove sezone za 0:1 Dinama!

Minutu kasnije, Pavić je kreirao dobru šansu za Olmissum. Pucao je glavom, a lopta je u lobu preskočila Piplicu, no na sreću Plavih odsjela samo na prečki.

U izvještaj za prvi dio utakmice svakako moramo ubaciti i okršaj napadača Olmissuma protiv Ante Piplice na golu Dinama. Brojne duge lopte napadača Olmissuma znale su odsjesti na udarcu, no uz pomoć obrane Dinama, Piplica je svaki udarac zaustavio bez većih problema i poluvrijeme je završilo s minimalnim vodstvom za Dinamo.

Ponovno očekivano, na početku drugog poluvremena stisnuo je Olmissum. Udarac Jurline prvo odsjeda na vratnici, a šansu Rodridguinha je obranio Piplica.

No kapitulirao je vratar Dinama u 26. minuti. Kustura je povukao akciju preko desne strane parketa, snažno gađao nebranjeni dio Dinamovih vrata i pogodio za izjednačenje, 1:1.

U sljedećoj minuti vidjeli smo malo naguravanja na terenu. Sukus svega, žuti karton za domaćine, crveni karton za Luku Perića i pomoćnog trenera Dinama Nikolu Grgića.

No Dinamo se uspio obraniti u dvije minute koje su uslijedile. Pokušavali su Kuraja, Jurlina i Sekulić no rezultat se nije mijenjao.

Ali jest u 32. minuti. Jurlina je ‘opalio’ snažno, a lopta je pronašla put do mreže za 2:1.

Pet minuta prije kraja utakmice, Dinamo je krenuo u igru s golmanom igračem, a Čekol je u tim trenucima pogodio i stativu.

Unatoč pritisku Dinama, rezultat se nije mijenjao te su domaćini upisali pobjedu u prvom susretu finala. Drugi susret na rasporedu je u Omišu 22. svibnja u 19:00, a treći susret u Zagrebu, u KC Dražen Petrović, u petak 26. svibnja u 20:15. Ulaznice za taj susret možete nabaviti u pretprodaji na Core Event online servisu.

Dinamo – to si ti!