Futsal Dinamo je prvak Hrvatske po prvi put u svojoj povijesti! U još jednom sjajnom ambijentu prepunovog Draženovog doma, Plavi su pobijedili Olmissum s 3:1 te s istim rezultatom u finalnoj seriji osvojili prvi nacionalni trofej. Za Dinamo su zabijali Postružin, Perić i T. Novak, a utješni gol za goste postigao je Kuraja.

S posljednjim sučevim zviždukom more Dinamovih navijača i članova slila se na parket proslaviti naslov sa svojim prvacima. Naravno, pljesak cijele dvorane zaslužili su i igrači Olmissuma na jako dobroj sezoni te sjajnom rivalstvu u ovoj finalnoj seriji.

Kapetan Futsal Dinama, Ivan Pavlić, visoko je podigao pehar pobjednika i slavlje je počelo. Ne zna se dokad će trajati.

Prvih pet minuta prošlo je relativno mirno, bez većih prilika na obje strane. No u prvoj ozbiljnijoj prilici Plavih našao se Kristian Čekol nakon što ga je lijepo pronašao Tihomir Novak, no Čizmić loptu izbija u aut.

Zaprijetili su uskoro i gosti, iz prekida. No oba puta siguran je bio na golu Dinama Ante Piplica. U 7. minuti vidjeli smo i prvu stativu na susretu. Kristijan Postružin ‘probio’ je po lijevoj strani, gađao gol, a pogodio samo vratnicu.

A u 11. minuti pao je i prvi gol. Prvo je suđen indirekt ispred gola Olmissuma, a prvi udarac je Čizmić odbio u korner. Ali nemoćan je bio u nastavku akcije. Brza loptu po podu dočekao je Postružin te efektno pogodio za 1:0 i erupciju oduševljenja u Draženovom domu.

Gosti odmah pokazuju da su živi. Sekulić gađa stativu Dinamovog gola. Srećom bez rezultata.

U 15. minuti – 2:0 za Dinamo. Dugu loptu iz kornera na volej je dočekao Perić te moćnim, fantastičnim udarcem umalo rasparao mrežu iza Čizmića, a prepuni i raspjevani Draženov dom bacio u ekstazu, još jednom.

Do kraja poluvremena bilježimo još jednu priliku Perića i udadrac Čekola, no Plavi su na poluvrijeme odnijeli dva gola razlike.

Dinamo je u nastavku utakmice odmah krenuo po povećanje vodstva. Zaprijetio je Perić u 23. minuti, ali brani Čizmić.

Svega nekoliko minuta kasnije, Čizmić ruši s leđa Danijela Dekanića koji je bio u stopostotnoj prilici te je s tim prekršajem zaradio izravni crveni karton.

Unatoč prednosti na parketu, Plavi u te dvije minute nisu uspjeli povećati prednost. No igrač više na parketu ne treba Tihomiru Novaku. Preuzeo je jednu loptu na desetak metara od gola. Jedna varka, druga varka, a zatim i precizan udarac za 3:0, nemoćan je bio Bilandžić.

Gosti su zatim sebe doveli u izrazito nepovoljnu situaciju s akumuliranim prekršajima, a dva deseterca nisu uspjeli iskoristiti Čekol i Perić.

U 34. minuti Olmissum je krenuo s golmanom igračem, ali od svega toga do kraja utakmice vidjeli smo samo jedan gol. Marko Kuraja smanjio je na 3:1 i postavio konačni rezultat na semafor.

Veliko slavlje u Draženovom domu moglo je započeti.

FUTSAL DINAMO JE PRVAK HRVATSKE!!

Dinamo – to si ti!