Futsal Dinamo upisao je poraz na teškom gostovanju u Omišu. Olmissum je večeras na Ribnjaku slavio s 4:0. Prisilno pomlađena ekipa Futsal Dinama zbog izostanka kartoniranih prvotimaca Kanjuha i Čekola, ali i Vučkovića, nije uspjela večeras parirati raspoloženim domaćinima.

Međutim, trebamo istaknuti dobru utakmicu vratara Dinama Ante Piplice koji nam je sjajnim obranama držao ‘glavu iznad vode’ dobar dio utakmice.

Domaćin je stigao do vodstva u 3. minuti. Pavić je s desne strane dva puta pucao prema golu. Prvi udarac obranio je Piplica, a drugi udarac očistio je Mužar, ali lopta se u trećoj nesreći odbija do Hrstića koji pogađa na nebranjenu mrežu za 1:0.

Svega minutu kasnije, Mateo Mužar postao je prvi igrač na utakmici koji je zaradio žuti karton. Nakon toga, Olmissumov Sekulić je zaprijetio Dinamovim vratima, no Piplica je jako lijepo obranio i održao Dinamo u igri.

Zaprijetili su tada i Plavi, odnosno sivi u večerašnjem dvoboju. Matija Tolić je povukao jednu loptu s centra te lijepim udarcem već svladao Bilandžića na vratima Omišana, ali lopta je odsjela na vratnici.

Dinamovci su visokim presingom pokušavali osvojiti posjed, ali s loptom u posjedu nisu uspjevali pronaći put pored obrane domaćina.

Prvo ime Futsal Dinama u tim trenucima utakmice svakako je bio Ante Piplica koji je fantastičnim reakcijama spriječio Juretića, a nešto kasnije i Postružina, u situaciji ‘jedan na jedan’.

Utakmica je sredinom poluvremena zapala u malo sporiji ritam, a sve prisutne probudio je Pavić snažnim udarcem iz okreta, iz nezgodne pozicije, koji je na svu sreću odsjeo samo na vratnici.

Na samom kraju poluvremena, vrijedi istaknuti nove dvije obrane Piplice koji je spriječio pokušaje Dicksona i Kusture.

Iskazao se stasiti Benkovčanin na golu Dinama i na početku drugog poluvremena s dvije obrane, a to kao da je malo probudilo Dinamovce koji su počeli više pritiskati obranu Omišana. Nažalost, hladan tuš uslijedio je par minuta kasnije kad je Mateo Mužar dobio drugi žuti karton te morao napustiti igru.

U igri s igračem više, Sekulić je nakon dodavanja Dicksona pronašao put do mreže te odveo Olmissum na dva gola prednosti i prelomio utakmicu. Samo par minuta kasnije vidjeli smo novi gol za Olmissum. Kolobarić je presjekao jedno dodavanje Tolića u posljednjoj liniji te poentirao za 3:0 domaćina.

Sedam minuta prije kraja, trener Đulvat odlučio se na igru s igračem više, a modri marker obukao je Kristijan Grbeša. Nažalost, nedugo nakon toga, Omišani su na centru presijekli jedno dodavanje Futsal Dinama, a Sekulić je efikasno poentirao sa svoje polovice terena za 4:0.

Do kraja utakmice, vrijedi istaknuti dva udarca Grbeše i Tolića u igri s igračem više, ali više od udarca večeras nije bilo suđeno.

Čestitamo Olmissumu na pobjedi, a mi se nećemo prepustiti tuzi. Okrećemo se treninzima i novim izazovima. Nakon kraće reprezentativne pauze, prvenstvno nastavljamo posljednji vikend u ožujku pred domaćom publikom protiv Crnice. Na toj utakmici obilježit ćemo i 10 godina postojanja Futsal Dinama, a o svim aktivnostima povodom jubilarnog rođendana ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

Dinamo – to si ti!