Matija Đulvat dao je ostavku na mjesto predsjednika Malonogometnog kluba Futsal Dinamo. Samim time raspušta se i ostatak Predsjedništva kluba.

S mjesta dopredsjednika Futsal Dinama odstupit će Hrvoje Penava, a s mjesta tajnika Kluba Sebastian Sobota.

Izvanredna skupština Futsal Dinama održat će se 8. srpnja u 18:30 u SC Megaton.

Sve informacije o članskim pravima i izborima možete pronaći u STATUTU KLUBA dostupnom na našoj službenoj stranici (O Klubu -> Statut) .

Futsal Dinamo od 2014. funkcionira kao članski klub u kojem se primjenjuje pravilo “1 član, 1 glas”. Osim što je Futsal Dinamo kao udruga građana u vlasništvu svojih članova, taj sustav omogućuje članovima ne samo da imaju pravo birati i da budu birani na rukovodeća mjesta u klubu, već i direktnu mogućnost da putem redovnih i izbornih Skupština sami upravljaju svojim voljenim Klubom.

Iskoristimo ovu priliku kako bismo pokazali javnosti da članski model upravljanja klubom nije obična fraza, već sustav koji može funkcionirati u praksi i u kojem su glavni protagonisti takvog modela (njegovi članovi) svjesni važnosti cjelokupnog izbornog procesa koji se odvija jednom u četiri godine kluba.

Ovim putem pozivamo sve punopravne članove, i sve članove koji će to u periodu do izbora postati, da maksimalno ozbiljno shvate ovu Izbornu Skupštinu, izađu na izbore, glasaju za svojega kandidata, iskažu svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo dosadašnjim funkcioniranjem kluba.

Sve o tome kako sudjelovati na Izborima i na koji način se kandidirati za određene pozicije, pronađite u nastavku teksta…

Kako sudjelovati na Izvanrednoj izbornoj skupštini?

Izvanrednu izbornu skupštinu kluba sačinjavaju svi poslovno sposobni članovi Kluba s uplaćenom članarinom u trenutku prijave. Na Skupštini mogu sudjelovati svi članovi uz predočenje članske iskaznice, potvrde o plaćenoj članarini ili osobne iskaznice. Članovi mlađi od 18 godina imaju pravo biti prisutni sjednici Skupštine, no nemaju pravo glasa.

Pravo glasa može biti ostvareno samo osobno. Nije moguće opunomoćiti nekoga ni sudjelovati putem predstavnika.

Što Skupština određuje na Izvanrednoj izbornoj skupštini?

Skupština Kluba na Izvanrednoj izbornoj skupštini bira članove Predsjedništva Futsal Dinama (predsjednika, dopredsjednika i tajnika).

Tko provodi izbore?

Izborne radnje provodi izborna komisija, donosi konačne rezultate izbora te je jedina mjerodavna za tumačenje odredbi Pravilnika o provođenju izbora.

Članove komisije bira Skupština između svojih članova, a na prijedlog trenutnog Predsjedništva kluba.

Izborna komisija sastoji se od tri člana koji među sobom biraju predsjednika Izborne komisije. Članovi Izborne komisije ne mogu ujedno biti i kandidati na Izborima za koje su nadležni.

U slučaju da kandidati na Izborima imaju prigovor na konačne izborne rezultate žalba se dostavlja Izbornoj Komisiji kao jedinom tijelu koji može davati tumačenje ovog Pravilnika.

Žalbeni rok iznosi tri dana od proglašenja rezultata Izbora.

Izborna Komisija dužna je u roku od pet radnih dana donijeti tumačenje s konačnim rješenjem.

Kako se kandidirati za Predsjednika Kluba?

Po Pravilniku o izborima u Klubu, predsjednika Kluba biraju članovi na Izvanrednoj izbornoj skupštini na vrijeme od dvije (2023.) do kraja isteka mandata Predsjedništva izabranog na redovnoj Izbornoj skupštini 2019 ili ili četiri godine (2025.), ovisno o tome kako odluči Skupština.

Kandidati za Predsjednika kluba moraju skupiti minimalno 5% potpisa registriranih članova u vrijeme predaje kandidature, koje, sa svojim životopisom i životopisom ostalih članova Predsjedništva te planom razvoja kluba u narednom razdoblju, predaju Nadzornom odboru, prije nego ih imenuje službenim kandidatima.

Na dan raspisivanja Izvanredne izborne skupštine Futsal Dinamo broji 853 člana, te je za kandidaturu potrebno sakupiti 43 potpisa Dinamovih članova.

Predsjednik predlaže dopredsjednika i tajnika kluba koji s predsjednikom cine predsjedništvo kluba.

Za sve dodatne informacije oko izbora molimo da nam se javite na [email protected] ili na našu službenu Facebook stranicu.