Prije sedam godina bio si mala beba. Nismo znali koliko ćeš nam značiti, nisi znao koliko ćemo te voljeti. Naučili smo, u idućim godinama i izazovima, da snovi mogu biti i besplatni i najskuplji mogući.

Prošlo je od toga nekoliko generacija, tribina, lica i ideja. Pazili smo na tebe, danonoćno bili budni da te čuvamo i podmetali leđa tamo gdje si trebao prijeći preko prepreka koje su se činile prevelikima.

Griješili smo mi, griješio si ti. Bio si i grozan i loš i prosječan i dobar i veličanstven. Padao si i dizao se. Nekad sam od sebe, a nekad jer ti mi nismo dali da posustaneš.

Sada si odrastao. Već si veliki dečko, osjetio si tutanj Sjevera dok jurišaš na suparnički gol i plakao si s nama svaki put kada smo ostali kratki. Skupa smo radili korak naprijed i dva natrag, uvijek u krug dok nismo došli do ove točke, odškrinutih vrata iza kojih se krije ono o čemu i ti i ja, barem potiho, razmišljamo. I uvijek je nešto falilo. Korak ili dva, obrana ili napad, potez ovdje ili ondje.

Znamo da ti nije lako s nama, a još je teže nama s tobom. Opet ćemo, ludi kakvi jesmo, to zaboraviti i staviti sve u tvoje ruke. Na kraju krajeva, pokazao si nam da su snovi besplatni.

Briga nas jesi li umoran i jel te boli loža ili list. Briga nas za koeficijente, format, brojeve i logiku. Briga nas koliko misliš da možeš. Briga nas kako igraš golmana-igrača i briga nas kako ga braniš. Briga nas ima li suparnik dva, tri ili deset boljih igrača. Briga nas što nam fali. Iskreni da ti budemo, boli nas briga hoćeš li danas istrčati protiv Olmissuma ili Barcelone. Ili njih oboje skupa.

Jedino što je bitno je ono što si ti. Svaki put kad posumnjaš, ulovi se za malo d kraj svoga srca. Ostavi iza sebe svaku kalkulaciju, plan i razum. Poludi onako koliko smo mi ludi za tobom i donesi nam doma pobjedu.

DINAMO ZAGREB!

P.S. Utakmicu pratite od 20 sati na programu Arene Sport.

>> Statistika: Dinamo u polufinalima prvenstva Hrvatske