Ovu nedjelju (8.5.) s početkom u 14:00, u Megatonu na Cankarici, očekuje nas Final Four turnir U15 Futsal Mastersa za regiju sjever-istok. Futsal Dinamo je domaćin Final Foura, a osim nas na njemu će nastupiti Uspinjača Gimka, Fotex Junajted i Osijek.

>> Futsal Dinamo domaćin regionalne završnice Futsal Mastersa

Sve četiri ekipe već su izborile nastup na državnoj završnici koja će se odigrati nešto kasnije u Dalmaciji. To ne znači da je nedjeljni turnir bez natjecateljskog naboja. Domagoj Jurjević, kapetan U15 momčadi i Marko Červenka, jedan od stožernih igrača ekipe trenera Antonia Vuka, za klupsku stranicu su najavili nedjeljni turnir. Turnir kojeg žele osvojiti i donijeti klubu i Školi futsala još jednu ‘kantu’ ove sezone.

Jedva čekamo nedjelju i prvu utakmicu

“Uzbuđen sam, imam malu tremu, da. Ali znam da ćemo odigrati dobar turnir i nama je cilj u nedjelju dignuti pehar”, rekao je kapetan Jurjević uvodno, a Červenka spremno odgovara: “Ma mi ćemo to osvojit! Dobra smo ekipa i jedva čekamo prvu utakmicu protiv Osijeka!”

futsal dinamo u15 škola futsala

Kapetan Domagoj Jurjević (lijevo) i Marko Miletić (desno) u jednom ranijem intervju za Futsal Dinamo. Foto: Sandra Novaković Milašinčić

Jurjević je nastavio: “Ligaški dio Futsal Mastersa završili smo na trećem mjestu u našoj regiji, ali smatram da smo mi puno bolji od toga. Imamo više kvalitete i to ćemo dokazati u nedjelju!”

A prva utakmica u nedjelju je protiv Osijeka. “Nismo još upoznati sa svim njihovim igračima, ali pripremit će nas trener Vuk do nedjelje. Igrali smo i ranije protiv njih, izgubili smo u gostima sa 6:3, ali vjerujemo u sebe u nedjelju i pozitivan rezultat”, siguran je Červenka.

Domagoj Jurjević: Škola futsala nam puno pomaže u sportu i životu

Osim Osijeka, U15 momčad odigrat će svakako i utakmicu protiv Uspinjače Gimke ili Fotexa. No Červenka i Jurjević ističu kako s te dvije ekipe često igraju i doma i vani. Upoznati su s njihovim kvalitetama. Govore nam dečki da je riječ o utakmicama koje uvijek završe ‘na jedan gol’, pa nas svakako očekuju uzbudljivi susreti. A zatim se naš razgovor odmaknuo na Školu futsala.

“Treniram već 5-6 godina u Futsal Dinamu. Upoznao sam dosta trenera i jako mi se sviđa kako svi ulažu svoje vrijeme i znanje u to da mi postanemo bolji igrači, ali i bolji ljudi”, odmah uzvraća Jurjević. Napominju i da im za vrijeme utakmica jako puno pomažu stvari koje uče na treninzima. “Tehnički smo puno bolji igrači, a stvari koje ovdje naučimo služe nam i van futsala”, nadovezao se Červenka.

futsal dinamo u15 škola futsala

Dečki su sigurni u svoje mogućnosti i u nedjelju najavljuju pohod na trofej! Foto: Sandra Novaković Milašinčić

Na naše pitanje je li dečke gledamo sljedećih godina u kadetima i juniorima, obojica spremno odgovaraju: “I u seniorima!”

Škola futsala je jako bitna našem klubu

A kad smo se već dotaknuli te teme, morali smo ih pitati kako komentiraju igru seniora u doigravanju?

“Bila je dobra utakmica u Dubrovniku. Ali po meni, vidjelo se koliko je našem klubu bitna Škola futsala. Dva igrača koja su se u zadnjoj tekmi najviše istakla su Filip Novak i Mateo Mužar, koji su ranije prošli kroz Školu isto kao i mi. Ali mislim da smo mogli proći dalje”, zaključio je kapetan Domagoj Jurjević.

Za razliku od svog kapetana, Marko Červenka je bio malo kritičniji: “Očekivao sam više, stvarno mislim da smo mogli proći dalje. Posebno nakon utakmice u Domu sportova gdje smo pobijedili 7:1, nismo se smjeli ‘opustiti’.”

Za kraj razgovora, naši sugovornici iskoristili su priliku da još jednom pozovu sve članove i prijatelje kluba, druge polaznike u Školi futsala i njihove roditelje i prijatelje da u nedjelju u 14:00 dođu u Megaton (Prešernova bb) i podrže ih na putu do tako željenog trofeja. Očekuje nas uzbudljiv hakl s puno atraktivnih poteza mladih fantazista, kao što je i uvijek slučaj u mlađim kategorijama. Dečki su obećali da će dati sve od sebe kako bi se prikazali u najboljem svjetlu domaćoj publici.

Dinamo – to si ti!