Na Veliki četvrtak, dan prije Uskršnjih blagdana, odigrat će se posljednje kolo prvog dijela 1.HMNL 2021/22. Sve utakmice igraju se u isto vrijeme, u 18 sati. Poznato je svih osam sudionika doigravanja, Šibenik 1983 igrat će kvalifikacije za ostanak protiv prvaka tri druge lige, a Alumnus, naš posljednji protivnik s kojim igramo u Jelkovcu, iduće sezone igrat će drugu ligu.

> Alumnus – Futsal Dinamo, četvrtak (14.4.), 18:00, Novi Jelkovec

18. kolo 1.HMNL:

Alumnus – Futsal Dinamo
Vrgorac – Šibenik 1983
Crnica – Novo vrijeme
Futsal Pula – Universitas
Olmissum – Square

U posljednjem kolu moguć je čitav niz različitih ishoda stoga je nemoguće predvidjeti s koje će pozicije klubovi ući u doigravanje i protiv koga će igrati u četvrtfinalu.

Dinamo je u ovom trenutku šesti s istim brojem bodova kao i Vrgorac, no u slučaju da i na kraju prvog dijela prvenstva Dinamo i Vrgorac imaju isti broj bodova Vrgorčani će završiti ispred Plavih zbog boljeg međusobnog omjera (izuzev zatvaranja ‘trokuta’ s Novim vremenom).

Dinamo će u doigravanje ući s petog mjesta ako pobijedi Alumnus, Vrgorac ne pobijedi Šibenik 1983 na domaćem parketu i Novo vrijeme izgubi od Crnice u Šibeniku. U tom slučaju bi Dinamovci i Makarani imali isti broj bodova (27), ali bi Plavi bili ispred zbog boljeg međusobnog omjera.

Dinamo će u doigravanje ući kao šesti ako pobijedi Alumnus, Novo vrijeme osvoji najmanje bod kod Crnice, a Vrgorac ne pobijedi Šibenik 1983. Dinamo može završiti šesti i ako Novo vrijeme izgubi od Crnice, a Dinamo i Vrgorac pobijede svoje suparnike. Tada bi se stvorio ‘trokut’ od tri momčadi s 27 bodova u kojem bi Novo vrijeme imalo devet osvojenih bodova, a Dinamo i Vrgorac četiri, no mi bismo imali bolju gol-razliku.

Sedmo mjesto smo već apsolvirali, a Dinamo će završiti osmi u slučaju da osvoji najviše bod protiv Alumnusa, Universitas svlada Futsal Pulu u Puli, a Vrgorac osvoji najmanje bod protiv Šibenika 1983.

No, ako mislite da je situacija s Dinamom zamršena, dovoljno je pogledati tablicu. Na kraju sezone moguće je na vrhu stvoriti ‘trokut’ od tri momčadi s 33 boda ili pak ‘četverokut’ s četiri momčadi s 30 bodova.

Situacija je toliko zamršena da se s kalkulacijama, zapravo, ni nema smisla baviti. Ključno je fokusirati se na sebe, ispratiti Studente u Drugu ligu, a onda u doigravanju, koga dobijemo, dobijemo. Da bi bili prvaci, ionako moramo pobijediti sve. 

Utakmica protiv Alumnusa prenosi se u izravnom prijenosu na našem YouTubeu.

Dinamo – to si ti!

(Foto: Alumnus)