Najveća razlika između “jesenskog” i “proljetnog” Futsal Dinama je ta da se na proljeće ne trebamo “krpati” na poziciji desnoga beka. Povratak Kristiana Čekola  iz Italije već se sada potvrdio kao pogodak, a nadamo se da su najbolje utakmice tek pred njim, počevši od petka i prvog polufinalnog dvoboja protiv prvaka Olmissuma koji se prenosi na programu Arene Sport.

>> Iako sam izbivao kratko, osjećaj zbog povratka u Dinamo je neopisiv!

Krenimo s najbitnijom stvari, petak, 20:00, prva polufinalna utakmica protiv Olmissuma… Kakva su očekivanja?

“Očekivanja su ista kao i pred svaku utakmicu. Mi smo Dinamo, a Dinamo uvijek ide na pobjedu. Tako će biti i u petak. Očekuje nas teška utakmica, a mi očekujemo pobjedu”.

Dok se u prošloj sezoni (2019/20) Čekol s Omišem susreo čak četiri puta, u ovoj je protiv prvaka igrao samo jednom. U drugoj polovici ožujka, Dinamo je upisao najteži ovosezonski poraz, 0:4 od našeg idućeg protivnika…

“Teško mi je usporediti Olmissumove momčadi iz prošle i ove sezone. Siguran sam da ta posljednja utakmica nije pravo mjerilo i da im se u petak želimo revanširati”.

Imam još puno toga za pokazati

Od kada se na kraju 2020. vratio u Klub, Čekol je zabio sedam pogodaka te upisao pet asistencija u 10 nastupa u svetom dresu.

Kako komentiraš svoj “povratnički” učinak i igre?

“Nisam baš najzadovoljniji. Vjerujem da mogu još puno bolje i da još nisam pokazao svoj puni potencijal od kada sam se krajem prošle godine vratio u Futsal Dinamo. Imam još puno toga za pokazati, počevši, nadam se, već od prve utakmice protiv Olmissuma”.

Konkurencija je dobra za reprezentaciju i igrače

Nedavno si s reprezentacijom osigurao plasman na Euro 2022. Na tvojoj poziciji desnog beka je sve veća gužva. Valerije Jurić iz Olmissuma je golovima Danskoj istaknuo kandidaturu za nastup u Nizozemskoj, hoće li ovo polufinale biti i svojevrsna borba vas dvojice (kao i druga dva ljevonoga “gusara” Mateja Horvata i Franca Jelovčića) u borbi za poziciju u Nizozemskoj?

“Ovakva konkurencija na toj poziciji je dobra ne samo za hrvatsku reprezentaciju, nego i za svakog igrača zasebno. Ne gledam na ovaj dvoboj kao na borbu za pozicije u reprezentaciji. Borba za poziciju u reprezentaciji mora biti na svakoj utakmici, protiv kojeg god protivnika igraš. Tako će biti i u ovoj”.

Može li Hrvatska do europske medalje?

“Mišljenja sam da može. Ova hrvatska reprezentacija je jako moćna, što smo i pokazali u ovim kvalifikacijama koje smo završili sa svih šest pobjeda i pet uvjerljivih pobjeda, uključujući i onu protiv Ukrajine u gostima. Ako ćemo biti pravi, ako nećemo imati problema s ozljedama, vjerujem da možemo doći do medalje”.

Vratimo se na Dinamo, fotka tebe i Novaka iz svlačionice postala je standardni repertoar na Instagram storyjima nakon utakmice, a na zadnju je “uletio” i Mario Herceg. Tko je pokrenuo tu tradiciju, ti ili Nole?

“Hahaha, ta tradicija sa slikama mene i Noleta je proizvedena iz čiste zezancije. Prva je napravljena poslije prve pobjede od mojeg povratka (Universitas 4:2, Čekol zabio pobjednički gol u 40., op.a.). Mislim da sam čak ja spomenuo da bi mogli “opaliti” jedan selfie, hahaha”.

Koja postava bi pobijedila kada bi se sučelili Hercigonja – Dekanić, Čekol, Šulentić i Gagulić iz 2017 protiv Domiter – Mužar, Novak, Dragaš i Jakovljević iz 2021?

“Postava “Playboxa”, naravno. Tu nema dileme”.

Ekipa Playboxa na završnici Trofeja Dinamo 2019.

Kakva je situacija s Buffetom k Vilimu (inače Plavom prijatelju kluba), s obzirom na cijelu situaciju, imate li i dalje najbolje ražnjiće u gradu?

“Hvala Bogu, situacija se polako vraća na mjesto. Ljudi se polagano počinju vraćati. S obzirom na to da su još uvijek dozvoljeni tek vanjski stolovi, dosta nam je veliki faktor i vrijeme. Ako se i to posloži, onda smo na konju. Što se kvalitete ražnjića tiče, to prepuštam gostima da procjene”, rekao nam je za kraj Čekol.