Futsal Dinamo danas je u Nyonu saznao potencijalne suparnike u Glavnoj rundi Lige prvaka koja će se od 24. do 29. listopada održati u Zagrebu. Futsal Dinamo će u drugoj fazi Lige prvaka igrati protiv sva tri kluba koja prvo moraju odigrati tri utakmice u Preliminarnoj rundi, a koja se igra od 22. do 27. kolovoza.

Održan ždrijeb Lige prvaka: Dinamo saznao potencijalne protivnike u skupini

U Zagrebu će tako gostovati pobjednik Skupine B – Orebro (Šve), Diamant Linz (Aus), Amigo Nortwhest (Bug, domaćin) i Tel Aviv Owols (Izrael)- pobjednik skupine C – Eindhoven (Niz), Titograd Podgorica (CiG, domaćin), Georgians (Gru) i Euroa (Gib) – te najbolja drugoplasirana momčad runde, znači bilo koji od 32 kluba te faze natjecanja.

Komentar na ždrijeb dao nam je i naš trener Matija Đulvat.

“Iz skupine B dobro poznajem švedski Orebro, dobra ekipa puna Brazilaca. Vidjet ćemo u kakvom će rosteru započeti ovu sezonu. U klubu igraju i naši poznanici, braća Novoselac. Austrijanci su neugodni, imaju dosta dobrih igrača koji razumiju futsal. Bugare i Izraelce ne poznajem, ali čini mi se da su Šveđani i Austrijanci glavni favoriti skupine”, prokomentirao je Đulvat skupinu B, u kafiću kraj Ženevskog jezera, a onda se okrenuo i prema skupini C:

“Eindhoven je, mislim, najozbiljnija momčad. Gruzijci imaju dobru reprezentaciju, s puno Brazilaca, vidjet ćemo koliko ih ima u klubu. Domaćin Titograd iz Podgorice bi također mogao osvojiti grupu, a za Gibraltarce mislim da su najveći autsajder grupe. O najboljoj drugoplasiranoj momčadi Preliminarne runde razmišljat ćemo nakon završetka iste”, rekao je Đulvat za klupske kanale i za kraj poručio:

“Svakako mislim da je skupina za nas prolazna”.

Podsjetimo, pripreme Futsal Dinama za novu sezonu počinju krajem kolovoza, negdje u periodu kada će se igrati Preliminarna runda Lige prvaka (22. – 27. kolovoza).