S dvije uvjerljive pobjede, 4-1 protiv Squarea i 5-1 protiv Osijeka, zaključili smo prvu fazu proljetnog dijela sezone i na reprezentativnu pauzu ‘otisnuli’ smo se s drugog mjesta na ljestvici, s bodom manje od lidera Futsal Pule.

Iduću domaću utakmicu igramo 11. veljače u Domu sportova II protiv Vrgorca (17 sati), a, zanimljivo, do početka doigravanja, samo jednu prvenstvenu utakmicu odigrat ćemo izvan Zagreba. Naime, nakon Vrgorca gostujemo kod Uspinjače Gimke (16. ili 17. veljače), zatim dočekujemo Novo Vrijeme (23. ili 24.), a tek u ožujku, nakon završnice Kupa koja se početkom mjeseca igra u Dubrovniku, gostujemo kod Crnice u Šibeniku. Posljednja utakmica redovnog dijela sezone igra se 15. ili 16. ožujka protiv Futsal Pule u Zagrebu.

No, o tom, potom. Trenutno smo fokusirani na reprezentativnu pauzu koja će, kao i uvijek do sada, biti vrlo sadržajna.

Naših pet reprezentativaca – Kristian Čekol, Mateo Mužar, Luka Perić, Ante Piplica i Kristijan Postružin – u ponedjeljak putuju u Prelog, a u slovenskom Podčetrteku, 3. i 6. veljače, odigrat će prijateljske utakmice protiv Slovenije u sklopu priprema za playoff kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024. u Uzbekistanu. Dodatne kvalifikacije igramo 12. u Poljskoj i 16. travnja u Hrvatskoj.

O toj uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija imamo jednu lijepu informaciju, no o tome više u narednom tjednu…

Fokus na klincima i B momčadi

Današnja nedjelja rezervirana je za superbitne mečeve naših juniora i kadeta, koji love plasman na završnicu prvenstva Hrvatske u svojim kategorijama, te Futsal Dinamo II koji s dosta izmijenjenim sastavom lovi naslov prvaka 2.HMNL, trećeg ranga hrvatskog futsala. Zanimljivo, i juniori i kadeti završnicu love protiv Fotex Junajteda, kluba iz Vidovca, a Dinamo II igra protiv starog znanca Petrinjčice.

Rasplet tih krucijalnih utakmica, posebno za juniore i kadete, možete pratiti na našoj Facebook stranici Dinamove Škole futsala, ili nam se jednostavno pridružite na bogatom Dinamovom programu u SD Pešćenica koji počinje već u 10 sati.

Kako god naši kadeti i juniori danas završe, slijedi im pauza, a naša druga momčad iduću nedjelju (4. veljače) u Domu sportova II igra utakmicu protiv starog rivala Zagreba 92, momčadi zagrebačke policije. Utakmica počinje u 13 sati.

Ne zaboravimo niti na završnicu Sveučilišnog prvenstva Hrvatske na kojem nastupa naš akademski sponzor Bernays, zajedno s naša četiri aktualna igrača Danijelom Dekanićem, Nikolom Gudasićem i Filipom Novakom (Mateo Mužar je u reprezentaciju), dvojcem na posudbi u Novom Marofu (Dominik Fotak i Filip Pranjić) , Kikom Dragašem Selakovićem i Lukom Bjeliće, koji su donedavno bili članoviv naše prve momčadi te članovima našeg stručnog stožera Matiji Đulvatu i Tini Krmpotić.

S obzirom na sve navedeno, čini se kako će period do 11. veljače, i utakmice protiv Vrgorca u Dvojci, proletjeti u trenu…

Budi uz svoj Futsal Dinamo 

Dinamo – to si ti!