Na trećem gostovanju Futsal Dinama u Šibeniku ove sezone ipak nije ostvaren i treći dobar rezultat. Futsal Dinamo U15 iz Krešimirovog grada vraća se s jednom pobjedom, ali i tri poraza te u konačnici osmim mjestom na državnoj završnici. Iako si prikazali dopadljivu i dobru igru, igrači i trener nezadovoljni su ostvarenim rezultatom.

>>> Futsal Dinamo U15 putuje u Šibenik na državnu završnicu

Šteta. Posebno zato jer se, gledajući utakmice, stekao dojam da su igrači Antonia Vuka zaslužili više od osmog mjesta. Stvarali su Plavi veliki broj prilika u svakoj utakmici, kontrolirali većinu susreta koje su odigrali, pokazali zreo pristup i dobar futsal. Nažalost, nedostajalo je koncentracije u završnici akcije, ponegdje i samo malo sreće.

Naravno, i protivnike se nešto pitalo te im čestitamo na dobro odigranim utakmicama, fer borbi i na pobjedama.

Futsal Dinamo U15 Šibenik

Futsal Dinamo U15

Težak udarac na startu

Prvu utakmicu dana, Futsal Dinamo odigrao je u svojoj grupi protiv splitskog AFCU-a. AFCU se odlučio na nešto defanzivniju igru, a Plavi su prijetili sa svih strana i svih oružja, stvorivši zaista veliki broj prilika. Dojmljiva je bila igra Plavih koji su na terenu izvršavali sve zamisli svog trenera. No protivnički vratar bio je na visini zadatka. I kako to obično u sportu bude, neiskorištene šanse znaju ti se naplatiti pogotkom u tvojoj mreži. Jedna lopta tako je ipak pronašla put do Dinamove mreže i AFCU je poveo. Stisli su tada Plavi još više, uključili i vratara u igru, ali mreža AFCU-a ipak je ostala mirovati do kraja utakmice.

Futsal Dinamo U15: Nova Nada

Sav taj trud i dobra igra ipak su stigli na naplatu u drugom kolu protiv Fotex Junajteda. Još jednom dojmljivom utakmicom Futsal Dinamo U15 ostvario je tako i prve bodove u grupi. Dinamo je većinu utakmice kontrolirao igru i stvarao šanse, a ono što je protivnik pokušao prema naprijed zaustavili su Dinamova obrana i vratar Marko Miletić. Ključan trenutak zbio se sredinom drugog vremena kada je kapetan Domagoj Jurjević lijepo iz okreta pronašao mrežu za vodstvo, pobjedu, bodove.

Vrgorac zaustavio Dinamo

Kraj nadanja Plavih da mogu izboriti polufinale zaustavio je Vrgorac u trećem kolu. Još jednu uzbudljivu i dobru utakmicu odigrali su Plavi, ali protivnik je bio efikasniji. Poveo je Vrgorac 2:0, a onda je Dinamo ubacio u brzinu više i krenuo s golmanom igračem još u prvom poluvremenu. Neposredno prije odmora, sjajno raspoloženi golman Marko Miletić smanjuje na 2:1. Stvorio je Dinamo tada i nove izgledne prilike, ali samo malo koncentracije nedostajalo je za poravnanje rezultata. S druge strane, Vrgorac je kaznio naše pogreške te je konačan rezultat bio 4:1 za igrače iz Tinovog grada.

Protiv Aurelije su svi dobili priliku

Zbog drugih rezultata u skupini, značilo je to da će Futsal Dinamo odigrati još i utakmicu za sedmo mjesto protiv vinkovačke Aurelije. Trener Vuk na teren je poslao kombiniranu ekipu te su svi igrači koji su bili na popisu za Šibenik, njih 16, dobili priliku predstavljati Futsal Dinamo na državnoj završnici. Plavi su na kraju upisali poraz 3:1, a jedini strijelac za Dinamo bio je Robert Župarić.

Zaključno, iako rezultat to možda ne sugerira, malo je nedostajalo za puno bolji rezultat mladih Dinamovaca. No i to je sport, a na kraju utakmice se računa ono što piše na semaforu. Gledajući cijelu sezonu s odmakom, vidljiv je igrački napredak brojnih igrača u ovoj generaciji i unatoč ovom posrtaju, uvjereni smo da bolji dani i nove pobjede s Futsal Dinamom očekuju ove igrače u budućnosti.

>> Futsal Dinamo U15 osvojio treće mjesto!

A prvu priliku za novo dokazivanje, Futsal Dinamo U15 ima već ovaj vikend kad nas očekuje završnica proljetne Futsalito lige, a 19.6. Plave očekuje međunarodni Zagreb Futsal Cup.

Dinamo – to si ti!