Iza nas je još jedna uspješna Šalata. Novi prvoligaš MNK Šibenik 1983 na pravi se način predstavio našim navijačima i uzeo “bod” u srcu plave utvrde. Cvjetno Poliklinika Milojević je svoju trofejnu salu upotpunila i kantom Trofeja Dinamo, a debitirao je i Superkup Oskar Kadrnka. U čast našem anđelu odigrana je utakmica između pobjednika Šubića i Gračana, a pobjedu su odnijeli dečki sa sjevera Grada.

MNK Sasina prvi osvajač Superkupa Oskar Kadrnka

Kao što smo već pisali u najavnom tekstu, Superkup Oskar Kadrnka zamišljen je kao dvoboj u kojem će se sučeliti osvajači dva memorijalna turnira za Oskara. Osvajač “Memorijalnog turnira Oskar Kadrnka”, koji je ove sezone doživio premijeru u Gračanima bila je ekipa MNK Sasina, a osvajač “Memorijalnog turnira ‘Prijatelji za Oskara’” Na Šubiću bila je ekipa KAB Studio.

Na Šalati su se dečki s Gračanima pokazali spretnijima, pa su odnijeli pobjedu u susretu koji je odigran u poluvremenu glavne utakmice večeri. MNK Sasina slavila je s 3:1. U vodstvo ih je doveo Kiko Dragaš Selaković, igrač Futsal Dinama, a vodstvo je udvostručio David Kovačić.  KAB Studio se nije predavao, nastavio je igrati i tražiti povratak i nagrađeni su golom Reya Ferenčine, sina slavnog HNL igrača i trenera Roya. Ipak, Kovačić je svojim drugim golom prelomio pitanje pobjednika.

Pobjednik na pogon Futsal Dinama

Treba istaknuti kako su za MNK Sasinu igrala još dva igrača Futsal Dinama – mladi vratar Filip Domiter i meštar od FIFA-e Filip Novak koji je igrao i protiv Šibenika i u finalu Trofeja Dinamo. Pobjedničku ekipu vodio je bivši polaznik naše Škole futsala Fran Vukelić, dok je KAB Studio vodio volonter Kluba Karlo Žužić.

MNK Sasina

Osvajači prvog izdanja Superkupa Oskar Kadrnka.

Vukelić je bio zadovoljan viđenim nakon susreta. “Mislim da smo pokazali da smo bolja i kvalitetnija ekipa. Imali smo pravi pristup i onda je logično da te rezultat nagradi”, rekao je. Pozitivan stav je imao i o cijelom događaju. “Tu sam od početka večeri i sve pratim. Sviđa mi se organizacija, drago mi je da ima puno navijača. Evo, pjevaju i još jednom očekujem sjajnu atmosferu. To je najbolja moguća uvertira za sezonu. Naravno, vidimo se dogodine kada ćemo braniti naslov”, zaključio je.

“Pošto sam ja iz Gračana, kvarta gdje je Oskar napravio svoje prve malonogometne korake ovaj Superkup je imao poseban značaj za mene. Ne bih previše komentirao utakmicu jer mislim da je u ovakvoj utakmici rezultat nebitan. Naravno bilo bi lijepo da smo uzeli “kantu” ali protivnici su jednostavno bili bolji i zasluženo pobijedili. Nadam se da ćemo s turnirima na Šubiću i u Gračanima održati sjećanje na našeg Oskara živim. Vidimo se sljedeće godine na Šalati”, dodao je voditelj KAT Studija Karlo Žužić.

“Bio je užitak odigrati utakmicu na ovakvom posebnom događaju, bila je napeta tekma ali protivnici su bili spremniji i dobili nas. Ova tradicija se treba nastaviti i dalje”, zaključio je Filip Jelušić, kapetan poražene momčadi uz napomenu da se i dogodine vidimo na istom mjestu.

Dinamo – to si ti!