U nedjelju, 12. rujna, zaključena je osma tradicionalna Šalata. Futsal Dinamo je i dalje neporažen na tom kultnom zagrebačkom stadionu, barem kada je riječ o dvobojima s futsal klubovima, no premijera sezone otvorena je remijem. Dinamo je na odmor otišao s 2:0 prednosti protiv Šibenika 1983, da bi se Funcuti u samoj završnici vratili, a izjednačujući pogodak zabili su svega nekoliko sekundi prije kraja.

Utakmica se igrala dva puta po 30 minuta ‘prljave’ igre, Dinamo je dobro otvorio susret i zabio već u četvrtoj minuti nakon solo-prodora Nikole Badrova. U 22. na semaforu je zasjalo 2:0. Strijelac je bio Mihovil Prgomet. U nastavku utakmice igra Dinama je sve više padala, a Šibenika rasla. Treba napomenuti da su igrači Futsal Dinama prije utakmice igrali finale Trofeja Dinamo za Cvjetno Polikliniku Milojević, a Filip Novak, Kiko Dragaš SelakovićFilip DomiterSuperkup Oskara Kadrnke koji se odigrao u poluvremenu dvoboja.

Šibenčani su to iskoristili i na kraju uspjeli stići do remija. Nenad Knežević zabio je u 54., a onda i Ante Palavra u posljednjim sekundama za erupciju oduševljenja 50-ak Funcuta koji su se svih 60 minuta, kao i njihov klub, dostojno nosili s domaćim i brojnijim Bad Blue Boysima.

Na Šalatu su se nakon godine odsustva vratili navijači. Šalata je prije svega navijačko-sportska manifestacija i Šalata bez publike nema smisla. Potresom pogođena glavna tribina bila je nažalost prazna, no zato su ‘zapadna’ i ‘sjeverna’ bile ispunjene ljudima željnima navijanja, utakmica, druženja….

Zahvaljujemo se našim gostima na sjajno odigranoj utakmici u kojoj su pokazali da neće biti prolaznici u novoj sezoni 1.HMNL. Zahvaljujemo se Funcutima jer su dostojno ‘parirali’ Bad Blue Boysima i jer su Šalati donijeli ‘štimung’ prave utakmice s domaćim i gostujućim navijačima. Zahvaljujemo se Bad Blue Boysima na dolasku u ovakvo velikom broju, na standardno dobrom gromoglasnom navijanju, na svemu….

Nakon utakmice igrači obje momčadi pozdravili su sve navijače na tribini, zajednički se fotografirali a onda, s navijačima obje strane zapjevali: ”Šibenčani poručuju….”

P.S. Trofej Dinamo 2021 osvojila je ekipa Cvjetno Poliklinika Milojević, a Superkup Oskar Kadrnka ekipa MNK Sasina.