Težak poraz Plavih. Šibenik 1983 otvorio je utakmicu pogotkom u prvoj minuti, te sve do posljednjih sekundi nisu ispustili prednost. Šokantnim golom četiri sekunde prije kraja, Zvonimir Šućur donio je poravnanje rezultata i penale. Na našu žalost, u ruletu šesteraca uspješniji su bili gosti kojima čestitamo na pobjedi i prolazu u polufinale.

Prije samog početka utakmice, Zvonimir Šućur dobio je nagradu za najboljeg strijelca lige prošle sezone, uspjeh kojeg je, zanimljivo, ostvario baš u dresu Šibenika.

U prvoj minuti – šok za Dinamo. Almeida je primio jednu loptu na šest metara te pogodio mrežu Ivana Pavlića, 0:1 za Šibenik.

Sljedećih nekoliko minuta Dinamo je uspostavljao i prebacivao igru pred gol Šibenčana. Prvi je opasnije zaprijetio Neven Zonjić, no rezultat se nije mijenjao. Nedugo zatim, lijepo je probao Šućur, no spreman je bio Mario Jarmanović na golu narančastih.

U 11. minuti novi gol Šibenika. Jednu polukontru istrčao je Monteiro Thomas te neobranjivo pogodio pod prečku za 0:2 gostiju.

Nakon nekoliko minute mirnije igre, sljedeći ozbiljniji udarac uputio je Luka Perić, no Jarmanović je loptu odbio u aut.

Dvije minute prije kraja poluvremena, Kristian Čekol je uputio snažan udarac, no golman Šibenika hvata ‘živu loptu.’

Pola minute prije kraja poluvremena Zonjić vraća Plave u život, a i pjesmu na tribine. Moćan šut Tihomira Novaka odbio je Jarmanović, Zonjić natrčava i silovito para mrežu za 1:2!

A to je bio i rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Prvu veliku šansu Dinama u nastavku imao je Kristijan Postružin. Nažalost, lopta koju je ukrao od zadnje linije narančastih, završila je samo malo pored vratnice.

U 30. minuti, umalo gol za Dinamo. Brzo su kombinirali Plavi i jurili prema golu. No T. Novak nije uspio pospremiti loptu u gol.

Nekoliko minuta kasnije, probao je Mužar sa snažnim udarcem, no i to je uhvatio Jarmanović. A odmah zatim i novi gol za Šibenik. Monteiro Thomas sjurio se po desnoj strani te još jednom snažno pogodio za 1:3 Šibenčana.

Dinamo je krenuo s igračem višem u terenu. Pritisak se ubrzo isplatio jer je pocrvenio Almeida te ostavio svoje igrače na cjedilu. Iskoristio je to Filip Novak i smanjio na 2:3 dvije i pol minute prije kraja.

Pokušavao je Dinamo, pucao po golu gostiju, a onda se ukazao On. Zvonimir Šućur, četiri sekunde prije kraja, gotovo iz mrtvog kuta, pogađa pod prečku i donosi izjednačenje na utakmici, 3:3!!

Nakon kraja utakmice, pristupili smo izvođenju šesteraca.

A nakon dramatične serije penala, pobjedu u konačnici odnose gosti koji su u izvođenju šesteraca slavili s 3:2.

Ovosezonsku kampanju u kupu nažalost završavamo na neslavan način. Više informacija o utakmici donijet ćemo u narednim danima.

Nakon utakmice održan je i ždrijeb polufinala. Stanoinvest Futsal Pula igrat će protiv Murtera, a Novo Vrijeme protiv Šibenika 1983.

Dinamo – to si ti!