Fusio centar, proljeće 2015., Dinamo okreće vodstvo domaćina, moji frendovi već nasmiješeni od uha do uha slave ulazak u Ligu za prvaka, nastavak sezone bez poraza i mirnu plovidbu prema nastavku bajke koju nam je svima Futsal Dinamo priuštio u tih sedam-osam mjeseci postojanja.

Bum, Starke, Toth, Stojka i škvadra nam kradu taj san, u par minuta ludila tekma završava 8:6 za Agram i moji su dečki u panici: “Kaj, niš od prve lige?”. Ja sam s druge strane sretan, jer osjećam da sam živ. U jednoj tekmi proživio sam više emocija nego u gotovo deset godina prije toga. Naravno, nakon toga je uslijedila Rugvica, pa šest od šest u Ligi za prvaka i krenula je prvoligaška avantura.

Biti istinski živ…

Uoči poznate kišne Šalate izašla je humanitarna akcija kluba za Udrugu Jedni za druge, i navijači su sami nominirali i birali majicu. Moj favorit nije pobijedio, ali mi se vječno urezala u pamćenje. Šest ljudi stoji jedan uz drugog, ravnopravni, odlučni napraviti nešto. Šest osoba koje predstavlja jednu ideju, način razmišljanja, vjeru u simbol nekih budućih vremena, u kojima ćemo se moći upravo oko te ideje okupiti i biti istinski sretni, istinski živi.

U međuvremenu se dogodilo puno toga, i lijepih i ružnih stvari, sve ono što čini život. Mi kao klub i kao ideja rastemo u svakom pogledu, ali tog smo svjesni i sami kad bolje razmislimo. Podsjećali smo se proljetos za vrijeme lockdown-a na razne uspomene koje nosimo u sebi, te shvatili da stvarno već imamo povijest iza sebe. Svaka je tekma različita, svaka godina, svaka sezona. Pa tako i svaka dosadašnja članska majica. Povezivala ih je jedino ta ponosna šestica i natpis na leđima. Simbol sinergije i zajedničkog života, a ujedno i obećanja koje smo dali jedni drugima. Birati i biti biran, imati izbor, dati da se tvoj glas čuje, pitati, odgovarati, kritizirati i aplaudirati. Prije svega, davati nadu u promjenu.

Članska majica za istinski žive…

I tako mi se jesenas ta ideja vratila sama od sebe. U trenucima kad se odbijamo priviknuti na novonastalu situaciju, gdje baš ta šesta osoba fali ne kao dekor, nego kao sastavni dio utakmice, sastavni dio tog našeg svetog dana kojeg svi navijači slave, vratila se sama od sebe. Ideja je to koja simbolizira bez  ijedne riječi sve ono što mi živimo.

Grb kojeg ponosno nosimo na srcu, visoko podignute ruke, ravnopravnost i obećanje jedan drugome da bez borbe nećemo napustiti naše bojno polje. I taj šal, koji predstavlja problem moćnima, kapuljača ispod koje krijemo naše naborano lice, ono lice koje pamti trenutke koji nam daju smisao našeg postojanja.  Naš je smisao gužva ispred Dvojke, naše mjesto na tribini, zagrijavanje i Štancova muzika, izlazak na teren uz himnu, preokreti, kartoni, pjesma, urlanje i tišina… Ona tišina, 15 sekundi do kraja, prije nego što će ući najljepši volej u povijesti sporta.

Živimo sveto ime!

Upravo smo svi mi zajedno, svih šest, izvukli turobnu 2020. na nevjerojatan način. Opet uz Šalatu, Cibonu, te uz Plavog prijatelja, akciju u kojoj smo svi skupa pokazali koliko nam je stalo i koliko smo za.ebani. Zakaj? Jer nećemo pustit, jer nam je stalo, jer ćemo kad je najteže i kad je sve stalo mi pokazat da ne stajemo. Jer živimo to sveto ime i ponosni smo svaki dan na to.

I zato, u novu godinu ulazimo sa tom, sad već svima znanom, šesticom na prsima, a ne više na leđima. Čekamo, vjerujemo i nadamo se, da će ova godina biti najbolja do sad. Ovo je majica za Kockicu s Istoka, za Ružmu i Macolu, Desinec i Jurju Ves. Ovo je majica za sve koji će je s ponosom nositi, za one najmanje koji sanjaju biti jedan od dečkiju u plavom dresu, za one koji su preselili iz dresa na tribinu, za one koji jedva čekaju iduću tekmu. Članska majica za sve koji svaki svoj dan započinju istom rečenicom:

Vjeruj nema, života bez Dinama!

Vaš Seb

> Učlani se u Dinamo koji pripada navijačima

futsal dinamo majica ponosni član